Hirdetés
Archivum

Négy sztár még aláírt szerzõdés nélkül a WNBA-ben:

:

Hirdetés

A swishappeal.com címû szaklap készített egy összeállítást arról, hogy négy kiemelkedõ klasszis: Rebekkah Brunson, Kia Vaughn, Chelsea Gray és Tina Charles még nem rendelkezik aláírt szerzõdéssel a következõ WNBA évadra.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

A négy játékos helyzete eltérõ. Rebekkah Brunson „unrestricted free agent”, tehát teljesen szabadon igazolható. A játékos és úgy tûnik a korábbi klubja, a Minnesota Lynx is elkötelezett a közös munka mellett. Brunson minden meccsen kezdõ volt, amíg egy agyrázkódás miatt hosszabb kihagyásra nem kényszerült. A 37 éves centernek esze ágában sincs visszavonulni és a Lynx-nek is kézenfekvõ lenne megtartani. Ugyan a korábbi magjukból Maya Moore és Lindsay Whalen már nem lesz, de Seimone Augustus mellett egyfajta veterán folytonosságot biztosítana az újjáépítés során – figyelmeztet a swishappeal.com szakírója.

Hasonlóan szabadon igazolható Kia Vaughn, aki korábban a New York Liberty kötelékében szerepelt. Tavaly 27 mérkõzésen kezdõként számoltak vele és a swishappeal.com szakírója némileg meglepetésként is értékeli, hogy még nincs szerzõdése sehol. A Liberty két magas játékost hozott el a Draft-ról, Han Xu és Megan Huff személyében. Mellettük Amanda Zahui, Kiah Stokes és Nayo Raincock-Ekunwe is adott belsõ poszton. Ha Vaughn-nak nem lesz csapata, akkor vélhetõen sérülés vagy formahanyatlás esetén hívhatják. Az érdekes kérdés, hogy a cseh válogatottnál számolnak-e vele honosítottként.

Chelsea Gray „restricted free agent”. Mivel egyetlen klub sem jelentkezett be érte, így jó eséllyel marad a Los Angeles Sparks-nál. Nyilván mindkét félnek ez lenne az érdeke, csak a fizetési sapka alatt helyet kell csinálni neki. Gray tavaly a Sparks mind a 34 meccsén kezdõ volt. A feltételezések szerint a klub Odyssey Sims-t is azért engedte el, hogy pénzt szabadítsanak fel.

Tina Charles-t hiába láncolta magához a New York Liberty a „Core player” státusszal, egyelõre a szerzõdést nem írták alá. Még a swishappeal.com szakírója sem tudja, hogy mi lehet a háttérben. Egy biztos, hogy a Liberty-nek óriási szüksége lenne egy rutinos klasszis centerre. Ha nem lesz megállapodás, egyszerûen nincs kivel pótolni. Ilyen kaliberû játékos – és nem csak a magas posztokat nézve – nincs a piacon. Ráadásul a vezérként számításba vehetõ másik veterán klasszisukat, Shavonte Zellous-t már elengedték.

Hirdetés