Hirdetés
Európa

Négy találkozót pótoltak, hármat halasztottak Franciaországban:

:

Hirdetés

Kedden és szerdán Franciaországban bepótoltak négy találkozót az elhalasztott első fordulóból, míg csütörtökön három hétvégére kiírt – ötödik fordulós – összecsapásnak új időpontot jelöltek ki.

Az első fordulóból pótolt összecsapások közül a Tarbes találkozóját már korábban kiemeltük. Raksányi Krisztina kimaradó légiós volt az összecsapáson, melyen 72-55-ös vereséget szenvedtek a Charleville-Mézières otthonában.

A hét rangadóján a Basket Landes remek játékkal 92-71-re kiütötte a Lattes Montpellier-t. Valériane Vukosavljevic 17, míg Céline Dumerc 12 pontot ért el az összecsapáson. A Villeneuve d’Ascq 68-59-re múlta felül a Nantes Rezét. Djene Diawara 17 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát szállított a győztes csapatban. A Landerneau pedig 67-53-ra verte a Saint-Amand csapatát. Ezinne Kalu 22 pontot jegyzett.

Franciaországban a héten új protokollt fogadtak el, mely a tervek szerint lehetővé teszi, hogy több csapat is játékba álljon és gördülékenyebben tudják lebonyolítani a bajnoki küzdelmeket. A hétvégi, immár 5. fordulóra ezeket még nem tudják alkalmazni, így újabb három találkozó elhalasztásra került:

Charnay – Roche Vendée (Új időpont: december 2.)
Bourges – Lattes Montpellier (Új időpont: december 16.)
Basket Landes – Lyon (Új időpont: december 16.)

A Nantes Rezé – Tarbes, a Saint-Amand – Villeneuve d’Ascq és a Charleville-Mézières – Landerneau összecsapások az eredeti menetrend szerint lebonyolíthatóak.

Fotó: Basket Landes