Hirdetés
Nagyvilág

Négy torna, négy MVP:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárultak az olimpiai selejtezők. Mind a négy tornán díjazták a legjobbakat. Nézzük, hogy milyen kiváló egyéni teljesítményeket emeltek ki.

A belgrádi A-csoport MVP-je Nneka Ogwumike lett. Az Egyesült Államok válogatottjának sztárja 13.7 pontot, 6 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt. Mellette az All-Star ötösbe honfitársa A’ja Wilson (USA), a 2015-ös Európa-bajnokság legjobbjának választott Ana Dabovic (Szerbia), illetve két egykoron hazánkban szereplő játékos: Ezinne Kalu (Nigéria) és Leia Dongue (Mozambik) került.

A belgrádi B-csoport legjobbjának Meng Li-t választották. A kínai válogatott meghatározó játékosa 14.3 pontot, 3.3 lepattanót és 4.0 gólpasszt átlagolt. Rajta kívül Temi Fagbenle (Nagy Britannia), Xu Han (Kína), Hyejin Park (Dél-Korea) és Alba Torrens (Spanyolország) teljesítményét emelték ki.

A bourges-i olimpiai selejtező MVP-jeként Sandrine Grudát emelték ki. A francia válogatott és a Famila Schio centere 20.7 pontot átlagolt 78%-os mezőnymutatóval. Emellett mérkőzésenként 9.7 lepattanót is begyűjtött. Ebben a csoportban Liz Cambage (Ausztrália), Bec Allen (Ausztrália), Gwathmey Jazmon (Puerto Rico) és Bria Hartley (Franciaország) került még rajta kívül az All-Star csapatba.

A belgiumi Oostende városában lebonyolított selejtező legjobbjának Emma Meesseman bizonyult. A WNBA döntő MVP címét is elhódító belga zseni 20.3 pontot, 5.7 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt a három meccsen. Rajta kívül az All-Star ötösben Julie Allemand (Belgium), Ramu Tokashiki (Japán), Saki Hayashi (Japán) és Natalie Achonwa (Kanada) szerepel.

Fotó: FIBA:Basketball

Hirdetés