Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõbe jutottak a soproni juniorok Spanyolországban:

:

Hirdetés

Csütörtökön a késõ esti órákban lezárult a rangos barcelonai junior torna csoportköre. A Soproni Darazsak Akadémia korosztályos együttese megnyerte négyesét és ezzel bejutott a pénteki negyeddöntõbe.

Fotó: witbasket.com

Fotó: witbasket.com

A Soproni Darazsak Akadémia juniorjai 2 gyõzelemmel és 1 vereséggel zárták a csoportmérkõzések sorát. A magyar csapat az elsõ napon a Valenciával szemben szoros csatában 47-40-re maradt alul. Ezen az összecsapáson az utolsó hét percben 34-34 után kerültek lépéselõnybe a valenciaiak. A mieinknél Bakó Patrícia és Varga Sára lettek a legeredményesebbek, 8-8 ponttal zártak.

A második játéknap elsõ fellépése alkalmalmával a soproniak 62-54-re verték a Basket Almeda gárdáját. A második negyed közepétõl juniorjaink végig elõrébb jártak riválisuknál. A negyedik szakasz 8-2-es futása döntötte el végleg a gyõztes kilétét. Szeli Kitti 16 ponttal és 8 lepattanóval kiemelkedett, de Varga Sára is 13 ponttal zárt.

Az utolsó csoportmeccsen a JET Terrassa volt az ellenfél és 67-63-as soproni siker született. Ezen a találkozón hat és fél perccel a vége elõtt 10 ponttal vezetett a Sopron. A JET Terrassa ugyan a hajrában felzárkózott, de végül magyar sikerrel zárult a találkozó. Ez a gyõzelem pedig a csoport elsõ helyét jelentette a mieink számára. A 17 pontos Bakó Patrícia lett a legeredményesebb ezen az estén.

A péntek délelõtti negyeddöntõben az olasz Stellazzurra BA lesz az ellenfél.

A csoport végeredménye

Fotó: witbasket.com

Fotó: witbasket.com

A negyeddöntõk párosításai

Január 4., péntek
9:00 Soproni Darazsak Akadémia – Stellazzurra BA
9:00 Barça CBS – Asador 10 Gibajas
10:30 Femení Sant Adrià – JET Terrassa A
10:30 Fenerbahçe SK – A, Basket Almeda

Hirdetés