Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõre készül a 3×3-as válogatott – Károlyi Andreát kérdeztük:

:

Hirdetés

Szombaton 20 óra 15 perctõl Spanyolországgal vív negyeddöntõt a 3×3-as Világbajnokságon Amszterdamban a válogatottunk. Károlyi Andrea szövetségi kapitányt kérdeztük csapatunk pénteki pihenõnapjának estéjén a csoportkör utolsó fordulójáról és a szombati rangadóra történõ felkészülésrõl.

A csoportjából a magyar válogatott második helyen jutott tovább, miután 21-11-re alulmaradt Kínával szemben. “Nem a mi meccsünk volt. Nem tudtuk érvényesíteni, amit szerettünk volna. Nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna. Nehéz errõl a mérkõzésrõl mit mondani, mert tényleg olyan volt, ha még három napig játsszuk, akkor is ugyanez az eredmény született volna.” – értékelte a kínaiak elleni összecsapást Károlyi Andrea, akit kérdeztünk a Hollandia – Kína találkozóról is. Bár akkor még több lehetséges forgatókönyv korvonalazódott, de nagyon kellett szurkolni a holland sikernek.

“Valóban kellett izgulnunk rendesen, hogy számunkra kedvezõ eredmény szülessen. Ha a hollandok nyernek úgy, hogy közben dobnak 12 pontot, akkor a körbeverésbõl mi jöttünk volna rosszul ki. Egy ilyet tavaly Bukarestben már átéltünk és tudtuk milyen rossz érzés így kiesni egy körbeverést követõen. Most a szerencse nekünk kedvezett és második helyen tovább tudtunk menni.” – összegzett válogatottunk szakvezetõje, aki kitért a Türkmenisztán elleni találkozóra is.

“Már csak le kellett játszani azt a meccset. Az, hogy megnyerjük, nem volt kérdés. Türkmenisztán ugyanis toronymagasan a leggyengébb játékerõt képviselte ebben a csoportban. Próbáltunk magunkhoz térni a kínai sokkból és a holland meccs alatti szívinfarktusból. Minden jó, ha a vége jó, legalábbis a csoportkörben. Második helyen továbbmentünk és várnak ránk a spanyolok.” – jelentette ki Károlyi Andrea.

Pénteken a mieinkkel ellentétes ágon zajlottak a küzdelmek és zárult le a csoportkör. A magyar csapat számára a regenerálódás és a negyeddöntõre való felkészülés állt a középpontban. “Délelõtt pihentek egyet a lányok. Ebéd után videóztunk, átbeszéltük a spanyolok elleni taktikát és utána kimentünk edzeni. Végül vacsoráztunk és már várjuk a szombati játéknapot.” – foglalta össze röviden a programot a szövetségi kapitány.

Ahogy a cspatbemutatónkban is kiemeltük, a spanyolok jó szerkezetû, ponterõs rutinos gárdát hoztak. Amikor a játákerejükrõl érdeklõdtünk, Károlyi Andrea így fogalmazott: “A nyolc között már nincs rossz csapat. Ha megnyerjük a csoportot, akkor a leggyengébbnek tûnõ románokkal kerülhettünk volna össze. Itt azonban már nem lehet senkire sem azt mondani, hogy gyenge. A spanyolokra fõleg nem. Erõsek a palánk alatt, van két nagyon agresszív mezõnyük, akik amellett nagyon jól dobják a hármast. Minden meccsen rengeteg kísérletük van és ezekbõl sokat is dobnak be. Mindenek elõtt azt kell megakadályozni, hogy könnyû hármasokat tudjanak szerezni. “

A 3×3-as világversenyeken ritka, hogy gyakorlatilag két nap szünet van két mérkõzés között. Ezúttal azonban így hozta a sorsolás válogatottunknak. Károlyi Andrea hangsúlyozta, hogy egy ilyen szituációra minden csapat, minden közösség másként reagál. “Az annak a kérdése, ki hogyan áll hozzá. Mi péntek délután edzettünk, hogy azért ne fagyjunk meg. Ha lemegy a nap, akkor itt már hûvös van esténként. Próbáltunk ettõl függetlenül aszerint mûködni pénteken, ahogy szombaton is fogunk. Akkor még délelõtt megyünk dobni egyet a negyeddöntõt megelõzõen.”

Hirdetés