Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõs a 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 21-6-ra legyõzte Kazahsztánt a nantes-i 3×3-as Világbajnokságon az A-csoport utolsó mérkõzésén. Ezzel a magyar lányok kivívták a negyeddöntõs szereplés jogát, ahol csütörtökön 16 óra 40 perctõl Olaszország lesz az ellenfél.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Egyszerû volt a képlet az utolsó csoportmeccs elõtt. Egy gyõzelemmel a magyar válogatott az oroszok mögötti második helyen bejuthatott a negyeddöntõbe. Bozóki Bettina találata vezette fel a meccset. Ezt követõen pedig Süle Krisztina értékesített egy duplát. Bozóki újabb két pontja pedig már 5-0-s elõnyt eredményezett. A távoli dobásokra építõ kazahok a folytatásban 6-4-re felzárkóztak, de ez volt az egész mérkõzésen a legszorosabb állás.

A kisebb magyar kosárcsendet Süle Krisztina találatai törték meg, amivel 10-4-re elléptünk. Amikor pedig Theodoreán Alexandra 2+1-es helyzetet értékesített, már kétszer annyi pontnál jártunk, mint riválisunk. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy 12-6 után már a lélektani elõny is a mieinknél volt. A kazah együttesnél csökkent a koncentráció, így sikerült kialakítani tiszta dobóhelyzeteket. Papp Klaudia duplájával 17-6-nál lépte át a 10 pontot a differencia. Gyorsan nõtt a különbség, kereken 3 perccel a lefújás elõtt Bozóki ziccerével elérte a magyar válogatott a 21. pontját.

Eredmény
Kazahsztán – Magyarország 6-21

Hirdetés