Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõs a 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott óriási csatában 18-15-re legyõzte Fülöp-szigetek válogatottját a Manilában zajló 3×3-as Világbajnokság D-csoportjának utolsó mérkõzésén. Ebben az ötösben hármas körbeverés alakult ki Spanyolország, Hollandia és Magyarország között. Válogatottunk a spanyolok mögött megszerezte a továbbjutást érõ második helyet.

Óriási tét mellett rendezték a mérkõzést. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatottnak a továbbjutáshoz nyernie kellett, ráadásul minimum 14 pontot elérve. A hazaiaknak már csak a szép búcsúra volt esélyük. Ezzel viszont élni szerettek volna és rögtön a találkozó elején egy duplával elõnybe kerültek. Idegesen kezdett a magyar válogatott. Szemmel láthatóan nagyon akartak lányok, ez azonban a találkozó elsõ felében kisebb görcsösséggel párosult. Medgyessy Dóra felelt a pontokért ebben a szakaszban, de betalált Ruják Nóra is. Még 5-3-ra fordítottunk, az elsõ játékmegszakítást követõen azonban az extázisban játszó hazaiak vették át az irányítást.

Szinte minden megoldása ült a mérkõzés közepén Fülöp-szigetek válogatottjának. Egészen 10-6-ra elléptek, ami egy 7-1-es szériának felelt meg. Az egyetlen pontunkat ezen nagy hazai futás során Bozóki Bettina szerezte. A mérkõzés második feléhez érkezve azonban fáradni látszottak a hazai játékosok, csak faultokkal tudták megállítani a mieinket. Medgyessy rövid idõ alatt négy büntetõt is dobhatott, melybõl hármat értékesített. Ezzel 10-9-re felzárkóztunk egy lélektanilag kulcsfontosságú pillanatban. Ekkor érkezett el ugyanis a második játékmegszakítás és itt már a gyõzelem, illetve a 14 pont is elérhetõ távolságban volt. Visszatérve a folytatásra még betalált Fülöp-szigetek, de Bozóki büntetõivel 11-11-nél sikerült egyenlíteni.

Az utolsó három percet egy hazai sportszerûtlen fault vezette fel, amibõl 3 pontot sikerült elérnünk. Bozóki értékesített két büntetõt, majd Medgyessy remek átadásából Theodoreán Alexandra is betalált. Megszületett a 14. magyar pont és innentõl felszabadultabban játszott válogatottunk. Kézben tartottuk a végjátékot, a felek között 4 pont volt a legnagyobb különbség. A hajrában már nem voltak fordításai esélyei Fülöp-szigeteknek, csak az volt a kérdés, hogy hány pontot szerez a magyar válogatott. Végül a 18-15-ös siker azt jelenti, hogy a spanyolok mögött a második helyen zártak a mieink. A keddi negyeddöntõben a B-csoport gyõztese Kína lesz az ellenfél. A tervezett menetrend szerint magyar idõ szerint 9 óra 40 perctõl rendezik ezt a mérkõzést.

Eredmény
Fülöp-szigetek – Magyarország 15-18
Pontszerzõk: Medgyessy Dóra 8, Bozóki Bettina 8, Theodoreán Alexandra 1, Ruják Nóra 1.

Statisztika

Hirdetés