Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõs a magyar válogatott a 3×3-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

A magyar válogatott bejutott a 2019-es 3×3-as Világbajnokság negyeddöntõjébe. Károlyi Andrea együttese utolsó csoportmérkõzésén 18-5-re verte Türkmenisztánt és ezzel az A-csoport másodikjaként jutott a legjobb nyolc közé. A magyar csapat legközelebb szombaton 20 óra 15 perctõl lép pályára, az ellenfelünk Spanyolország lesz.

A magyar válogatott az elsõ csütörtöki meccsén alulmaradt Kínával szemben. Az ázsiai gárda azonban Hollandiát is legyõzte a folytatásban. Ez azt jelentette, hogy õk veretlenül nyerték a négyest, viszont mögöttük csoport-másodikként kedvezõ helyzetbõl szintén továbbjutóként várhattuk a nyeretlen Türkmenisztán elleni összecsapást. Azt az összecsapást, melyet Goree villámgyors találata vezetett fel. A folytatásban betalált Theodoreán, majd Goree villant és 3-0-ra léptünk el. Riválisunk is megszerezte elsõ pontjait, de Medgyessy és Theodoreán találatainak köszönhetõen 5-2-rõl érkezett el az elsõ játékmegszakítás.

Visszatérve a pályára, továbbra is nagy kedvvel, motiváltan játszott csapatunk. Szép és gördülékeny támadásokat vezettünk a találkozó középsõ szakaszában. Goree öt pontot jegyzett, de betalált Medgyessy, Theodoreán és Papp is, így 13-4-re léptünk el. Errõl az állásról érkeztek a felek a második játékmegszakításhoz. Ezt követõen még három és fél perc volt hátra a rendes játékidõbõl. A folytatásban Theodoreán és Goree két-két találattal növelte 17-6-ra az elõnyt. Az utolsó percben már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Válogatottunk profin lehozta a találkozót. Az utolsó találatot Theodoreán jegyezte, kialakítva a 18-5-ös végeredményt. Szombaton este Spanyolország ellen jöhet a negyeddöntõ.


Eredmény

Türkmenisztán – Magyarország 5-18

Pontszerzõk: Goree 9, Theodoreán 6, Medgyessy 2, Papp 1

Hirdetés