Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõs a magyar válogatott az U16-os Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Bejutott Európa legjobb nyolc csapata közé az U16-os válogatott a kaunasi Európa-bajnokságon. A magyar lányok fegyelmezett játékkal végig vezetve 51-37-re gyõzték le a házigazda Litvániát. A szerdai negyeddöntõben Csehország lesz az ellenfél.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A két helyszín közül a nagy csarnokban, remek meccshangulatban dobták fel a labdát a nyolcaddöntõn. Óriási tét mellett rendezték az összecsapást, hiszen a gyõztes a felsõ ágon az 1-8. helyért folytatja, míg a vesztes az alsó ágon a 9-16. pozícióért, a kiesés elkerüléséért küzdhet.

Egy litván találat vezette fel a meccset, melyen végül 6-4-nél regisztrálhattunk utoljára hazai elõnyt. Ezt követõen triplával fordítottak a mieink, majd az elsõ szakasz végén már 19-8-ra vezettünk. Ki kell emelni, hogy hét mezõnykosár is utat talált a gyûrûbe az elsõ 10 percben és 11-6-ra vezettünk a lepattanókban. A második szakasz elején közel három percig nem találtak be a csapatok. A litvánok érezhetõen keményítettek a védekezésükön és errõl a kisebb holtpontról is õk mozdultak el: 19-14-ig felkapaszkodtak. Válogatottunk kosárcsendje büntetõkbõl tört meg. Ugyan támadásban kisebb hullámvölgy érte el a mieinket, viszont a védekezés továbbra is stabil maradt. Ennek megfelelõen a félidõben 25-16-ra mentünk. A félidei statisztikáról a 10 szerzett labdát és a 10 támadólepattanót mindenképpen ki kell emelni, ezek biztosították a vezetés alapját.

A harmadik negyedet öt litván pont indította, a lányok azonban érett, fegyelmezett játékot mutatva meg tudták állítani riválisunk felzárkózását. A különbség 31-21-nél ismét elérte a 10 pontot. Ahogy fogyott az idõ és a differencia nem változott, egyre többet vállalkoztak távolról a litvánok. Jó védõmunkával azonban nem engedtünk teret nekik. Egy hármas ugyan célt tért, de erre mi is triplából válaszoltunk. Az utolsó 10 percnek 38-26-ról vágtak neki a csapatok. A játék képe itt is hasonlóan alakult. Az elsõ öt percben mezõnykosarat nem szereztünk, de ez idõ alatt ellenfelünk is mindössze három pontot ért el. A döntést az utolsó öt perc hozta. Fizikálisan érezhetõen jobban bírta a hajrát a magyar csapat, végül 38-29 után egy 8-2-es sorozattal léptünk el. Az utolsó két percbe 46-31-rõl fordultunk és itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A magyar csapat 51-37-es sikerrel jutott a legjobb nyolc közé. Gratulálunk!

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball 

Eredmény

Magyarország – Litvánia 51-37 (19-8, 6-8, 13-10, 13-11)

Statisztika

Hirdetés