Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõs a magyar válogatott az U20-as Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Bejutott a legjobb nyolc közé a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A szerdai nyolcaddöntõben a magyar lányok végig vezetve 66-48-ra gyõzték le Belgiumot.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A jelenlegi lebonyolításban a nyolcaddöntõk napja az egyik legfontosabb az utánpótlás kontinenstornákon, hiszen ekkor válik ketté a mezõny. Eldõl, hogy mely csapatok küzdenek az 1-8. helyért és melyek a 9-16. pozícióért, azaz a kiesés elkerüléséért. A veretlen magyar válogatottra az elsõ három meccsét elveszítõ Belgium várt ellenfélként. A nagy tét egyáltalán nem érzõdött a játékon. Gereben Lívia 5 pontja vezette fel a meccset. Három perc alatt 9-2-re léptünk és 15-5-nél már belga idõkérés miatt állt a játék. Török Ágnes remekelt az elsõ szakaszban, aki 10 perc alatt 8 pontot és 3 lepattanót jegyzett. A 23-10-rõl induló második negyed elsõ találatát még egy belga tripla jelentette. Erre azonban 11-0-val válaszolt a magyar csapat, amivel 34-13-ra módosult az állás. Ez a futás gyakorlatilag el is döntötte a gyõztes kilétét. A félidõben 37-19-re mentünk.

A félidei statisztikai szépen kirajzolta válogatottunk fölényét. A lepattanócsatát 29-21-re nyertünk, 14 védõ és 13 támadó-lepattanó mellett. Született 11 pontunk második esélybõl. A 10 gólpasszunkra és a 11 szerzett labdánkra pedig mindössze 6 eladott labda jutott. A csapatmunkát dícséri, hogy már nyolc pontszerzõt rögzíthettünk. A harmadik negyedre valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék képe. A magyar továbbjutás nem forgott veszélyben, de a belgák is könnyebben kerültek helyzetbe. Árulkodó adat, hogy riválisunk az elsõ félidõben mindössze 6 mezõnykosarat szerzett, a harmadik negyedben pedig 10 perc alatt 7-et. Már ebben a periódusban mindenki pályára lépett. Az eddig kevesebb lehetõséget kapók pedig nagy kedvvel, motiváltan szálltak be a meccsbe. Ennek köszönhetõen 19-15-re ezt a szakaszt is megnyertük. Az utolsó 10 percben stabilan õrizte elõnyét válogatottunk. A kulcsemberek bõven kaptak pihenõt a további nagy feladatok elõtt. A 66-48-as gyõzelem alkalmával a 17 pontos Czukor Dalma lett a legeredményesebb. Válogatottunk ellenfele a csütörtöki negyeddöntõben Szerbia lesz.

Eredmény

Magyarország – Belgium 66-48 (23-10, 14-9, 19-15, 10-14)

Statisztika

Hirdetés