Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõs a TF a 3×3-as Egyetemi Világligán:

:

Hirdetés

Szombaton a reggeli órákban került sor a kínai Hsziamenben zajló 3×3-as Egyetemi Világliga nyolcaddöntõire. A TF csapata remek teljesítménnyel 13-10-re legyõzte a szenegáli UNIDAF gárdáját és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A vasárnapi negyeddöntõben hajnali 4 óra 50 perctõl Szlovéniából a Ljubljanai Egyetem gárdája lesz az ellenfél.

A pénteki emlékezetes hosszabbításos siker után Kováts Gabriella sérülése miatt továbbra is Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara felállásban csere nélkül játszó mieinkre egy újabb magas és atletikus szenegáli gárda várt. Az UNIDAF ellen a pénteki utolsó másodperces gyõztes találatot jegyzõ Miháczi révén a mieink szereztek vezetést. Pontgazdag játék jellemezte a meccset az elsõ megszakításig, melyre végül a TF 5-4-es elõnye mellett vonulhattak a felek.

A mérkõzés közepsõ szakaszában két alkalommal 7-5-nél és 9-7-nél is mutatkozott esély arra, hogy nagyobb elõnyre tegyen szeret a magyar csapat. A szenegáliak azonban mindkét alkalommal egyenlítettek. Az utolsó három percbe 9-9-rõl érkeztünk. Idegesen játszott mindkét alakulat, érzõdött az egyenes kieséses szakasz jelentette tét. A végjátékban ennek megfelelõen nem estek olyan gyorsasággal a pontok, mint a meccs elején. Egy perc el is telt találat nélkül, így az utolsó két perc továbbra is 9-9-rõl jött el.

A döntõ pillanatot 1 perc 18 másodperccel a vége elõtt jegyezhettük fel. Ekkor Karlócai duplájával 11-9-módosult az állás. Erre nem tudott válaszolni riválisunk, míg az utolsó perchez érkezve Miháczi tett vissza egy támadólepattanót. Ennek eredményeként már 12-9-re vezettünk. A következõ akciónál ugyan betalált az UNIDEF, de Miháczi büntetõje lezárta a nyolcaddöntõt.

Hiányos összeállításban is folytatta bravúros menetelését a TF. A 13-10-es siker negyeddöntõt ért, melyre vasárnap hajnalban kerül sor a Ljubljanai Egyetem ellen. Gratulálunk!

Hirdetés