Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõs az U18-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Bejutott Európa legjobb nyolc csapata közé az U18-as válogatott. A magyar lányok az Udinében zajló korosztályos kontinenstorna nyolcaddöntõjében 63-58-ra legyõzték Horvátországot.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A mérkõzést Angyal Barbara duplája vezette fel. Kiválóan kezdtünk, három perc elteltével 8-2-es elõnyünknél már horvát idõkérés miatt állt a játék. Lendületben maradt válogatottunk, az elsõ szakasz hajrához érkezve Wentzel Nóra triplája után a 10 egységet is elérte a differencia. Extrán dobott a magyar csapat, az elsõ negyedben a 16 mezõnykísérletbõl 10 utat talált a gyûrûbe. A 22-12-rõl induló második negyedre sem változott a játék képe. Az udinei torna eddigi legjobb magyar teljesítményét láthattuk. Remek védekezéssel, ötletes, hatékony támadójátékkal stabilan 10 pont felett állt be a különbség. A legnagyobb elõnyt a félidõre alakították ki a mieink, amikor 41-24-re léptünk el. A dobóforma továbbra is kiemelkedõen alakult, ekkor a 28 kísérletbõl 16 sikeresnél tartottunk. Vezettünk a lepattanókban és született 9 pont második esélybõl is.

A harmadik negyedre riválisunk igyekezett változtatni védekezésén. Kemény megmozdulások, letámadás, csapdázások jellemezték a horvát csapatot. Érezhetõen megfogta ez a helyzet a válogatottunkat, az elsõ három percben nem találtunk be. Ez idõ alatt a horvátok 41-29-re felzárkóztak. Szerencsére elhibáztak négy büntetõt, így a lélektani 10 pont feletti vezetés megmaradt. A lányok felkészültségét dicséri, hogy gyorsan sikerült rendezni a sorokat. Szerzett labdák után két gyors találattal visszaállt a nagyobb differencia. Kézben tartottuk a meccset. Amikor Angyal Barbara dudaszós triplája célt ért, a harmadik negyed végén 53-37-re vezettünk. A záró szakasz elsõ találatát is a magyar lányok szerezték, így 55-37-nél kialakult a találkozó legnagyobb különbsége. Az elmúlt hetek terhelése sokat kivett a csapatból és el kell ismerni a horvátok küzdõszellemét is. Ennek megfelelõen nem lehetett elkönyvelni ideje korán a sikert.

Az utolsó két percbe 60-47-rõl érkeztünk, de két triplával és két sikeres büntetõvel 60-55-re feljöttek a horvátok. Szerencsére higgadt, fegyelmezett maradt válogatottunk. Amikor 15 másodperccel a vége elõtt Varga Alíz két büntetõje sikeresnek bizonyult, eldõlt a nyolcaddöntõ. A magyar válogatott remek teljesítménnyel bejutott a negyeddöntõbe. Csütörtökön a tervezett menetrend szerint 14 óra 15 perctõl Franciaroszág lesz az ellenfél.

Eredmény

Magyarország – Horvátország 63-58 (22-12, 19-12, 12-13, 10-21)
 

Statisztika

Hirdetés