Hirdetés
Archivum

Negyeddöntõs Voironban a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Bejutott a legjobb nyolc közé a Voironban zajló nemzetközi 3×3-as tornán válogatottunk. A nyolcaddöntõben a magyar lányok 22-16-ra gyõzték le Fehéroroszországot.

A voiron-i nyolcaddöntõben Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk ellenfele Fehéroroszország volt, akiket Moszkvából már ismerhettünk. Riválisunk duplával indított, melyre Goree válaszolt, majd Medgyessy duplájával már 3-2-re nálunk volt az elõny. A folytatásban betalált távolról Theodoreán is, így két perc játékot követõen már 5-3-ra vezettünk. Innentõl jó ritmusú támadásokkal 2-4 egység között menedzselte elõnyét a magyar csapat. Három és fél perc után már harmadik duplánkat jegyeztünk 8-4-re módosítva az állást. Goree büntetõjével pedig 9-4-re elléptünk.

A mérkõzés középsõ szakaszában még 9-7-re felzárkóztak a fehéroroszok, de erre Theodoreán és Goree gyors találataival válaszoltunk és visszaállt a 4 egységnyi differencia. Lüktetõ, hullámzó meccs kerekedett, amely lényegesen szorosabban alakult, mint múlt héten az orosz fõvárosban. A második játékmegszakításig 13-11-re ugyanis újra felzárkózott riválisunk. Az utolsó három percbe 16-14-rõl érkeztünk. Jó pillanatban jött Medgyessy duplája, majd nem sokkal késõbb Goree tett vissza egy lepattanót, amivel 19-15-re módosult a találkozó. Papp pedig betörésbõl volt eredményes. Másfél perccel a vége elõtt így már arra is esély nyílt, hogy a rendes játékidõ leteltét megelõzõen betudjuk fejezni a találkozót. Ezt végül Papp duplájával tette meg csapatunk, mely remek játékkal 22-16-os gyõzelemmel jutott a legjobb nyolc közé Voironban.

Gratulálunk!

Hirdetés