Hirdetés
3x3

Negyeddöntőt vív Montrealban a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A montreali FIBA 3×3 Women’s Series versenyen a 3×3-as válogatottunk szombatról vasárnapra virradóra 1 óra 50 perctől Franciaország U24-es válogatottjával vív negyeddöntőt.

Nagy tét mellett rendezik az összecsapást, hiszen a csapatok a konstancai nagydöntő utolsó kiadó helyéért is küzdenek. Ebben a versenyfutásban a Düsseldorf ZOOS 205, a magyar válogatott 190, Franciaország U24-es válogatottja 160 ponttal rendelkezik.

A mieink legnagyobb esélye abban áll, ha sikerül legyőzni a negyeddöntőben a francia együttest. A Düsseldorf ZOOS pedig a negyeddöntőben vereséget szenved az Egyesült Államok válogatottjától és kevesebb szerzett pontjának köszönhetően a 6. helyen vagy annál hátrébb végez. Természetesen több forgatókönyv lehetséges ezen felül, de egy biztos: negyeddöntős vereség esetén nem maradna reális esély.

A pénteki játéknapon a mieink 21-11-es vereséget szenvedtek Kanadától, majd 19-17-re legyőzték Hollandiát és ezzel vívták ki a továbbjutást a csoportból. Az első nap Papp Dia volt a legeredményesebb: a hazaiak ellen 7, Hollandia legyőzésekor 9 pontot ért el. A magyar csapat az egypontosokat 66%-kal, a kétpontosokat 17%-kal dobta.

Franciaország U24-es válogatottja a francia felnőtt válogatottat (21-9) és az EXEWING csapatát (15-14) legyőzve lett csoportelső. Az EXEWING ellen az utolsó másodpercekben értékesített büntetőkkel húzták be a sikert. Érdekesség, hogy a csapatuk 16 büntetőt harcolt ki az első napon és 14-et értékesített. A mieinknek egy büntetője volt a két mérkőzésen. A fiatal francia együttes kiemelkedő csapatteljesítményt nyújtott. Látszik rajtuk, hogy egész nyáron együtt dolgoztak. A terheket kiválóan osztották el: Océane Monpierre 10, Emma Peytour 9, Camille Droguet 9 és Coline Franchelin 8 pontot szerzett.

A francia U24-es együttesnek eddig két tornája volt. Bordeaux-ban negyedik helyen zártak, Eaubonne-t megnyerték augusztus végén. Azóta egy helyen változott a keretük: Noémie Brochant helyét Camille Droguet vette át. Nagy feladat előtt áll a Farkas Petra, Hegedűs Janka, Papp Dia, Varga Eszter összeállítású válogatottunk, de biztosak lehetünk benne, hogy a lányok mindent megtesznek a sikeréért.

A negyeddöntők párosításai:

Szeptember 4., vasárnap
00:35 Kanada – Franciaország
1:00  USA – Düsseldorf ZOOS
1:25 Spanyolország – Litvánia
1:50 Franciaország U24 – Magyarország

Ágrajz

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

ÉLŐ: FIBA 3×3 Women’s Series, Montreal – 2. nap

Hirdetés