Hirdetés
Archivum

Negyedik helyen zárt a Gyõr Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult a hagyományos jekatyerinburgi szezonnyitó torna. A CMB Cargo UNI Gyõr a negyedik helyet szerezte meg, miután a bronzmeccsen nagy csatában 69-68-as vereséget szenvedett a Szpartak Moszkvától.

Fotó: basket.ugmk.com

Fotó: basket.ugmk.com

A tehetséges fiatalokra építõ orosz csapat a pénteki elõdöntõben kifejezetten szoros, jó meccset vívott a WNBA-ben érdekelt játékosait nélkülözõ Orenburggal. Ennek megfelelõen nehéz mérkõzésre készülhettünk. Az elsõ percekben fej-fej mellett haladt a két gárda, majd 10-8 után az elsõ negyed hajrájában Völgyi Péter együttese állva hagyta riválisát. A játékrész végén 23-13-as gyõri elõnyt regisztrálhattunk.

A második etap eleje ismét az oroszoknak sikerült jobban és egészen 24-21-ig felzárkóztak. Ezt követõen azonban a Gyõr egy 10-0-s futással ismét ellépett riválisától. Idõt is kért  a Szpartak Moszkva szakmai stábja a második negyed közepén, de ekkor érezhetõen elkapta a fonalat a magyar együttes. 34-21 után ugyan zárkóztak az oroszok, egy 7-0-s sorozatuk is volt, de a félidõre így is 39-32-es állásról vonultak a felek. Kifejezetten elõremutató félidõt láthattunk a gyõri lányoktól.

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ itt

A harmadik negyedre kiegyenlítetté vált a játék. Õrizte 6-9 pont között az elõnyét a Gyõr, de védekezésben akadt egy-egy kihagyás. Nem véletlen, hogy a játékrész második feléhez érkezve 48-42-nél Völgyi Péter egy idõkéréssel rendezte a sorokat. Kiesel és Hruscakova vezérletével gördülékeny támadójáték jellemezte a játékrész hajráját. Így 30 perc után már közel 60 pontnál járt a magyar együttes.

A záró szakasznak 59-51-rõl vágtak neki a csapatok. Megváltozott a játék képe, támadásban a Szpartak Moszkva akarata érvényesült ebben a periódusban. Az oroszok öt perc alatt 10-3-as szériát csináltak és ezzel teljesen nyílttá tették a mérkõzést. A Gyõr nem tudott olyan ritmusban játszani, mint az elsõ 30 percben. A végjátékhoz közeledve pár ponttal a Szpartak Moszkva járt elõrébb.

Az utolsó percben 69-66 után Kiesel egy szép betörést követõen 69-68-ra hozta fel a Gyõrt. Ezt követõen az orosz akcióból nem született pont, így az utolsó másodpercekben támadhatott a gyõzelemért a magyar csapat. A palánk alatti bejátszást követõen nem sikerült dobóhelyzetet kialakítani, néma maradt a játékvezetõi síp is. Lepergett az óra, így 1 ponttal nyert a Szpartak Moszkva.

Fotó: basket.ugmk.com

Fotó: basket.ugmk.com

A torna döntõjében élvezetes mérkõzést játszott a Jekatyerinburg és az Orenburg. Végül 75-65-ös hazai siker született. A finálét követõen kiosztották az egyéni díjakat. Az All-Star ötösbe bekerült a gyõri csapatból Brianna Kiesel. A torna MVP-je pedig Nika Baric lett.


Eredmény
Szpartak Moszkva Vidnoje – CMB Cargo-UNI Gyõr 69-68 (13-23, 19-16, 19-20, 18-9)

Statisztika

Hirdetés