Hirdetés
Archivum

Negyedik helyen zárt a Sopron Basket az Euroligában:

:

Hirdetés

Negyedik helyen zárt a Sopron Basket 2019-ben a nõi kosárlabda Euroligában. A Final4 bronzmeccsén a soproni együttes 64-53-ra alulmaradt az USK Prahával szemben.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Teljesen megtelt a Novomatic Aréna a bronzmérkõzésre, melyet Aleksandra Crvendakic és Candice Dupree találatai vezettek fel. Minden bronzcsata kapcsán óriási kérdés, hogy melyik fél tud jobban regenerálódni és élesebben ráfordulni a találkozóra. Ezúttal valamivel a prágai csapat tûnt frissebbnek, akik 14-6-ra elléptek a játékrész elején. Innen viszont a Sopron, mely hat labdát eladott az elsõ 10 percben, hatalmas szívvel 16-15-re felzárkózott a játékrész végére. A nagy felzárkózásban Fegyverneky Zsófia triplája is kellett. A csapatkapitány viszont a második negyedtõl már nem tudott pályára lépni. Ezt a szakaszt is a prágaiak kezdték jobban, akik egy 12-3-as sorozattal 28-17-re léptek el. A legnagyobb prágai elõny 12 egység volt. A Sopron azonban – bár többet hibázott, mint a korábbi találkozókon –, de pillanatig nem adta fel, nagyot küzdött és 37-25 után 6-1-es sorozattal zárta a félidõt.

A harmadik negyed nagy változásokat hozott. Az USK Praha ugyan 46-39-ig õrizte nagyobb elõnyét, de ekkor játékban már sokkal kiegyenlítettebb volt a meccs. Soproni részrõl is jöttek extra villanások. Crvendakic 5 pontja vagy éppen a sérült bokával is keményen küzdõ Zahui lepattanói. Rendezte védekezését a Sopron és riválisát 4 percen át pont nélkül tartva 46-46-nál egyenlített. Lélektanilag azonban nem jött jól, hogy Isabelle Harrison találata zárta cseh részrõl a negyedik negyedet. A prágaiak így 30 perc után 48-46-ra mentek. Az utolsó 10 percben a fáradt csapatok csatájában valamivel a cseh bajnok tudott frissebb lenni. Hat percen át mindössze egy mezõnykosarat jegyzett a magyar csapat és ez idõ alatt 59-49-re elléptek Natalia Hejkova tanítványai. Innen már nem volt visszaút. Az USK Praha 64-53-as sikerrel hódította el a bronzérmet. A Sopron Basket is minden elismerést megérdemel az idei szezonért. Ismét joggal szólt a vastaps a lefújás után. Köszönjük Sopron!

Eredmény

Sopron Basket – USK Praha 53-64 (15-16, 16-22, 15-10, 7-16)

Statisztika


 

Hirdetés