Hirdetés
Archivum

Negyedik helyezett lett az U17-es Világbajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A negyedik helyezett lett a minszki U17-es leány kosárlabda Világbajnokságon a magyar válogatott. A bronzmeccsen a lányok 57-51-re maradtak alul Ausztráliával szemben. 

Válogatottunk joggal lehet büszke a rendkívül értékes negyedik helyre! Gratulálunk az egész Világbajnokságon nyújtott kiemelkedõ teljesítményhez! Köszönjük a sportélményt!

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A bronzmérkõzésen a jó erõkbõl álló ausztrál válogatott volt az ellenfél. A csapatok egymást követõ harmadik napon léptek pályára, így a hétvége eddigi terhelése rányomta a bélyegét a játékra. Az elsõ percekben 9-2-es elõnyre tett szert riválisunk. Sokáig Kiss Angelika találata jelentette az egyetlen mezõnykosarunkat, majd idõkérés után a félidõ hajrájában felpörgettük a támadójátékot. Angyal Barbara ismét szerzett egy emlékezetes triplát, így végül 11-9-re fordítottunk. A második szakasznak az ausztrálok 12-11-es vezetésérõl vágtak neki a felek. Kifejezetten küzdõs negyedet láthattunk. Mindkét oldalon több lehetõség maradt ki. Elsõsorban a lepattanókban mutatkozó fölényének köszönhetõen (a félidõben 33-16-ra vezetett ebben riválisunk) Ausztrália õrizte pár pontos elõnyét. A félidõ hajrájában 19-13 után Dombai Réka és Mányoky Réka talált be, amivel a szünethez érkezve 19-17-re felzárkóztunk.

A pontszegény elsõ 20 perc után a harmadik negyedben egyértelmûen a magyar válogatott akarata érvényesült. Varga Alíz révén rögtön az elsõ támadásból egyenlítettünk. A folytatásban pedig 23-23 után egy 6-0-s sorozattal került lépéselõnybe válogatottunk. Rendkívül pontosan játszottak a mieink. Amíg az elsõ félidõben 32 mezõnykísérletbõl nyolc lett eredményes, addig a harmadik negyedben 14-bõl hét. Ezen felül amíg az elsõ 20 percben 14 eladott labdánk volt, addig a harmadik szakaszban mindössze négy. Olyan szintet léptünk játékban, melyre riválisunknak sokáig nem akadt válasza. Angyal újabb triplája után 37-29-nél kialakult a meccs legnagyobb különbsége.

A harmadik etap utolsó találatát az ausztrálok tornán legeredményesebb játékosa Shyla Jade Heal szerezte. Neki ez volt az elsõ sikeres vállalása a bronzmeccsen, de a negyedik negyedre látványosan feljavult. Egymaga 14 pontot szerzett. Az utolsó 10 percben így is sokáig õrizte elõnyét válogatottunk, 43-35-nél még 8 ponttal jártunk elõrébb. Az ausztrálok kemény letámadásra váltottak, palánk alatti fölényük is egyre jobban kidomborodott. Születtek pontjaik gyorsításokból, amivel az utolsó három és fél percbe érve 47-47-nél egyenlítettek. A folytatásban a vezetést is átvették, de 1 perc 20 másodperccel a vége elõtt 51-51-nél ismét utolértük õket. Az utolsó percben riválisunk nem hibázott, a büntetõket is magabiztosan értékesítették így végül behúzták a gyõzelmet.

Eredmény

Ausztrália – Magyarország 57-51 (12-11, 7-6, 12-20, 26-14)

Statisztika

Hirdetés