Hirdetés
Európa

Negyedik helyre ugrott a DVTK HUN-Therm az Euroliga erősorrendjében:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Múlt vasárnap a női kosárlabda Euroliga hivatalos honlapján a FIBA szakírója, Paul Nielsen közzétette a sorozat idei harmadik erősorrendjét. A hat forduló után továbbra is veretlenül menetelő DVTK HUN-Therm ezúttal három helyet javítva, a 4. pozícióba lépett előre, míg a másik magyar résztvevő, az egy győzelemmel rendelkező SERCO UNI-Győr továbbra is a 14. helyen szerepel.

A FIBA szakírója a DVTK kapcsán ismételten a fegyelmezett csapatjátékot, a kitartóerőt, illetve elkötelezettséget említi, ami minimális szerencsével megspékelve az egekbe repíti a diósgyőri együttest. Nielsen egyben azt is kiemeli, hogy mekkora meglepetésnek számít, hogy egy csapatnak – mely nem mellesleg jelenleg is veretlen nemzetközi mezőnyben – még a szezon elején kvalifikálnia kellett magát.

A Győrről ezt követően Nielsen kiemeli, hogy továbbra is rendkívül nehéz helyzetben van, hiszen a sok sérülés miatt jelentősen megrövidült az együttes kispadja, ami nyílván a csapat nemzetközi szereplésére is hatással van. Változást jelenthet azonban, úgymond “reménysugarat” Bridget Carleton érkezése, aki új lendületet hozhat a Győr játékába, s ez talán elegendő lesz egyben ahhoz is, hogy a gárda újabb győzelmet szerezhessen nemzetközi szinten.

Az erősorrend első négy helyén jelenleg tehát a Fenerbahce, a CBK Mersin, a ZVVZ USK Prága és a DVTK HUN-Therm áll.

A teljes összeállítás ITT olvasható.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés