Hirdetés
USA

Negyedik mérkőzés jön a Las Vegas – Washington párharcban:

:

Hirdetés

Keddről szerdára virradóra immár a negyedik mérkőzés jön a Washington Mystics és a Las Vegas Aces WNBA elődöntő párharcában. A Mystics 2-1-re vezet, de éjszaka hazai pályán egyenlíthet az Aces.

Fotó: WNBA

Eddig csak hazai siker született a Washington Mystics és a Las Vegas Aces elődöntője során. Az első két meccset Washingtonban rendezték, a harmadikat Las Vegas-ban. Ha folytatódik ez a tendencia, akkor ötödik felvonásra is sor kerülhet. Az Aces vasárnap a szezon egyik legjobbját produkálta és mindenben riválisuk fölé emelkedtek, így 2-1-re szépítettek.

Az Aces csapatában Liz Cambage volt a vezér, aki úgy dobott 28 pontot, hogy a 15-ből 12 mezőnykísérlete sikeres lett vasárnap este. A fizikális fölényét érvényesítette az ausztrál zseni a Mystics centerei ellen. A lefújás után egy kicsit még provokálta is a riválist a nyilatkozatával. Ez azonban része a személyiségének. Az Aces csapatszinten 40-28-ra nyerte a lepattanócsatát és a festékből 46 pontot szerzett, miközben a Mystics csak 22-t.

Az idei évad MVP-je Elena Delle Donne ugyan 22 pontot jegyzett a harmadik meccsen is, de társai nem igazán akadtak. Árulkodó adat, hogy a kezdőötösökből a Cambage, Wilson, McBride trió 67, míg a Delle Donne, Atkins, Sanders hármas 29 pontot ért el. Ehhez jön, hogy a Washington az első két meccsen összesen 10 labdát adott el. Vasárnap Las Vegas-ban csak a második negyedben nyolcat. Idegessé, kapkodóssá vált a játékuk és ezen a szinten a 38.6%-os mezőnymutatóval nem lehet meccset nyerni.

Óriási kérdés, hogy miként alakul a negyedik felvonás. Az biztos, hogy ennyire mérsékelt estéje támadásban nem lesz még egy a Mystics-nek. Az Aces az egész évadban a kiegyensúlyozatlanságával küzdött. Ha nem tudják megismételni az extra védekezésüket, esetleg festékben nem érvényesül a korábbi módon a fölényük, akkor nem lesz esélyük az ötödik találkozó kiharcolására.

Hirdetés