Hirdetés
Archivum

Négyes döntõben a Közgáz az egyetemi bajnokságban:

:

Hirdetés

Az utolsó nyitott negyeddöntõ párharc is lezárult a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A Közgáz együttesével lett teljes a 2019-es debreceni Final Four mezõnye.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

Írta: Botár László

A hétfõi negyeddöntõ-visszavágón a Közgáz egy szédületes utolsó 6 perccel fordította a maga javára az ELTE-BEAC elleni párharcot. A jövõ hétfõn és kedden rendezendõ fináléban a házigazda Debrecen, a TF, a Közgáz és a Gyõr méri össze az erejét.

Közgáz – ELTE-BEAC 81-63 (24-17, 17-22, 17-15, 23-9)

Budapest, Kinizsi u., 30 nézõ. V.: Lövei, Makrai.

Közgáz: SZALAY V. 8/3, Farkas 4, DOKTOR 25/3, Pfandler 4, Imre 2. Csere: Kocsis 5, KATONA 21/3, DÉNES E. 8, Baliga 2, SZAMMER 2. Edzõ: Németh Kata.

ELTE-BEAC: Varga A. 13/3, Némedi 4, KULCSÁR 13/3, SZAKOLCZI 8, LENDÉR 15. Csere: STEKLER 10, Simoncsik. Edzõ: dr. Gyarmati István.

15 pontos ELTE-elõnyrõl indult a visszavágó, ám amíg az elsõ meccshez képest a hazaiakhoz több meghatározó játékos csatlakozott, addig a vendégektõl két fontos kosaras hiányzott. Az ELTE az elsõ negyed hajrájáig egységes csapatjátékkal tartotta a lépést a Doktor Anna vezette Közgázzal, a negyed végén Kocsis Fanni 2+1-es játékával 7 pontosra nõtt a Közgáz elõnye. A második etapot 6-0-lal kezdve feljött 1-re az ELTE, majd Katona Bianka és Dénes Enikõ ügyes játéka révén egy 8-2-vel ismét 7-re nõtt a Közgáz-elõny. A félidõ hajrájában az ELTE Szakolczi Dorka és Stekler Kamilla bátor, ügyes eredményes játéka révén egy 12-5-ös futást bemutatva egalizált. A félidõ Farkas Fanni kosarával, s 2 pontos Közgáz vezetéssel zárult.

Térfélcsere után a két legjobbja, Kulcsár Bianka és Lendér Lilla jóvoltából nem engedte megugrani a Közgázt az ELTE, 62-62-es állással fordultak a felek a 35. percre. Ekkor egészpályás letámadásra ment ki a Közgáz, amely ezzel alaposan megzavarta addig higgadtan, pontosan játszó ellenfelét. A hazaiak elsõsorban Doktor révén labdákat, Katona, valamint Szalay Viktória révén triplákat, a hajrára érkezõ Szammer Anett jóvoltából pedig fontos támadó pattanókat szerezte. Ugyanakkor az önmagukat talán túlságosan is lelassító ELTE játékosai labdákat adtak el, ziccereket hibáztak. A vérszemet kapó hazai együttes egy szédületes hajrával, egy 19-1-es utolsó 6 perccel egy remek, színvonalas visszavágón szinte a sírból visszahozva a továbbjutást harcolta ki a négyes döntõbe jutást a 35 percig rendkívül okosan, taktikusan játszó, a végére azonban szétesõ ELTE-BEAC csapatával szemben.

Németh Kata: – Elõször is szeretnék gratulálni a nagyon szépen, kulturáltan és jól játszó ellenfelünknek, majd pedig természetesen saját csapatomnak is, amely egy pillanatra sem adta föl, és a hajrát izgalmassá téve végül kiharcolta a négyes döntõbe jutást.

Dr. Gyarmati István: – Vegyes érzéseim vannak. Természetesen szomorú és csalódott vagyok, de úgy érzem, nem itt az utolsó öt percben buktuk el a négyes döntõt, hanem egyrészt, ott, hogy a csoportkörben nem tudtuk hazai pályán legyõzni a Debrecent, másrészt pedig ott, hogy a párharc elsõ meccsén az akkor tartalékos Közgáz ellen nem tudtuk megtartani a húsz-huszonkét pontos elõnyt. Ugyanakkor, ha azt nézem, hogy két éve még a tizenvalahányadik helyért küzdöttünk, most pedig még a párharc utolsó percében is továbbjutásra álltunk, azt mondom, nagyot léptünk elõre – az utolsó öt perc viszont azt mutatta meg, hogy még nem vagyunk érettek a négyes döntõre – talán majd jövõre. Gratulálok a Közgáznak és sok siker kívánok nekik!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?xsr1uba0

Továbbjutott: Közgáz 137-134-gyel.

Hirdetés