Hirdetés
Magyarország

Négypontos vereség Portugáliától az ellentétes negyedek mérkőzésén

Portugália - Magyarország 74-70 (14-23, 28-10, 13-24, 19-13)

Felkészülési mérkőzés
Portugália, Rio Maior

Portugália: Rodrigues 9/3, Correia 10/6, Kostourkova 6, Da Silva 14, Robalo 18/12. Csere: Soeiro, 2 Umabano 2, L. Ferreira 2, Silva 4, Filipe 4, E. Ferreira, Alves 2.

Magyarország: Kiss V. 15, Dubei 8/6, Lelik 13/3, Studer 10/6, Varga 9. Csere: Mányoky, Czukor, Török 3/3, Horváth 2, Weninger, Kiss A. 2. Mérész 8.

Fotó: FPB

Hirdetés

A magyar válogatott felkészülési mérkőzésen 74-70-es vereséget szenvedett Portugáliától.

Nem indult zökkenőmentesen a magyar válogatott portugáliai túrája. A mieink csomagjai pár órával a szerdai találkozó előtt érkeztek meg a helyszínre, a Lisszabontól 80 km-re fekvő Rio Maiorba. Mindkét csapat múlt héten hétfőn kezdte májusi összetartását, így egy hét közös munka után léptek pályára a felek.

Válogatottunk kezdett élesebben. Alig másfél perc után Studer Ági szerezte az első találatot. Nem kellett sokat várni és az első szakasz felénél már 9-2-re mentek a mieink. Studer Ági egymaga 7 pontot jegyzett a kezdő 10 percben. Mellette Mérész Beatrix 6, Kiss Virág és Lelik Réka 5-5 egységig jutott ebben a szakaszban. A legnagyobb differenciát 21-7-nél jegyezhettük fel. A hajrában büntetőkkel és egy sikeres távoli dobással 10 egység alá faragták hátrányukat a hazaiak. Az első negyed végén így 23-14-re vezetett a magyar együttes, mely a 18 mezőnykísérletéből 10-et értékesített. A második etapot egy portugál tripla vezette fel, de erre Kiss Angelika válaszolt egy duplával.

Fotó: FPB

A második negyed második fele a hazaiaknak sikerült jobban a felkészülési találkozókra jellemző hullámzás mellett. Horváth Bernadett büntetőit követően még 27-19-re vezettünk. Ezt követően azonban 9-0-val fordítottak a portugálok. Török Ági triplája után 31-28-nál visszavezették a vezetést a mieink. A félidő utolsó négy és fél percét azonban 11-2-re hozták a portugálok, akik a hajrában kettő, ebben a negyedben összesen hat triplát értékesítettek. Maria Correia nevét kell kiemelni, aki egymaga 8 pontot szerzett ebben a periódusban. A magyar csapatban a szintén 8 pontos Kiss Virág volt a legeredményesebb. Az ellentétes negyedek mérkőzéseként jellemezhetnénk ezt az estét. A harmadik szakasz ugyanis ismét a mieinkről szólt. Az első találatot még a hazaiak jegyezték, amivel 44-33-nál először jártak előrébb kétszámjegyű különbséggel. Kiss Virág öt pontjával és Dubei Debóra triplájával azonban gyors felzárkózásba kezdtek a magyar lányok.

Fotó: FPB

Még négy perc volt a harmadik szakaszból, amikor Studer Ágnes triplája célt ért és ezzel 48-46-nál karnyújtásnyi közelségbe kerültünk a házigazdához. Egy perccel később Mérész Beatrix duplájával 48-48-nál pedig egyenlített a magyar csapat. Innentől a harmadik negyed hajrájában fej-fej mellett haladt a két gárda. Varga Alíz dudaszós triplájának köszönhetően a záró etapnak 57-55-ös előnyről futottak neki Székely Norbert tanítványai. Az utolsó 10 percben két pontnál nagyobb különbség sokáig nem alakult ki egyik oldalra sem. Lelik Réka állt a csapat élére a negyedik negyedben, miután egymaga 8 pontot szerzett. A büntetőjével még 68-66-ra mentünk. A következő négy percben azonban nem találtak be a magyar lányok. A portugálok 8-0-s sorozattal 74-68-ra fordítottak. A kosárcsendet az utolsó másodpercekben Lelik Réka két sikeres büntetője törte meg, amivel kialakult a 74-70-es végeredmény.

Csütörtökön magyar idő szerint 21 óra 15 perctől ismét összeméri az erejét a két gárda.

Hirdetés