Hirdetés
Magyarország

“Néha még most is nehezen hiszem el, hogy az Euroligában játszom”:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Az Utanpótlássport.hu portál Miklós Melindával, az Atomerőmű KSC Szekszárd fiatal játékosával készített riportot. A 18 éves tehetség a negyedik évét tapossa az NB I/A-csoportban, és ahogy a korábbi évadokban folyamatosan fejlődött, az őszi szezonban ismét látványosan előrelépett a teljesítménye – ráadásul a hazai bajnokság mellett már az Euroligában is helytáll.

Szinte soha nem vagyok elégedett a játékommal, így most az alapszakasz feléhez érve is vegyes érzések kavarognak bennem. Még mindig ingadozó a teljesítményem, nincs meg az a stabilitás, amit szeretnék elérni – vagyis hogy egy bizonyos szintet bármikor tudjak hozni, akár a rosszabb napokon is. Bár ez még nincs meg, ugyanakkor érzem magamon a fejlődést, aminek pedig mindenképpen örülök. Az pozitívum, hogy a szezon elejéhez képest az elmúlt hetekben már kiegyensúlyozottabban megy a játék.

– értékelte eddigi teljesítményét Miklós Melinda.

A szekszárdiak fiatal tehetsége eddig 12 mérkőzésen lépett pályára, abból kilencszer kezdőként. Meccsenként közel húsz percet (19,8) kapott, ez idő alatt pedig 6,0 pontot, 1,9 szerzett labdát, 1,8 gólpasszt és 8,2-es VAL-mutatót átlagolt. Labdaszerzésben nemcsak a korosztályában kiemelkedő, hanem a bajnokság teljes mezőnyében – ifjú kora ellenére a hetedik helyen áll a ranglistán.

“Védekezésben is javultam, de főleg támadásban léptem előre. Mostanra jóval otthonosabban mozgok Zseljko Djokics rendszerében, megértettem, hogy mit vár el tőlem, illetve azt is, hogyan tudok a leghasznosabb lenni a csapatnak. Többnyire sikerül megfelelnem a feladatnak. A fő célom, hogy már ne mint fiatal játékosként tekintsenek rám – aki a fiatal szabály miatt játszik – hanem teljesjogú csapattársként.”

Melindának nem ismeretlen a nemzetközi porond sem, hiszen korábban szerepelhetett már az Európa-kupában, ám a 2021-2022-es évadban már az Euroligában is szóhoz juthatott – 12 forduló alatt több mint 15,5 percet átlagolt. Nem is eredménytelenül, 2,1 pont, 1,6 lepattanó, 1,1 assziszt és 1,5 labdaszerzés fűződik jelenleg a nevéhez.

“Az Euroliga-debütálás óriási élmény volt, és egyben hatalmas lehetőség. Pontosan emlékszem az első, olaszországi meccsünk minden pillanatára. Sajnos végül kikaptunk, viszont az a bemutatkozás számomra rengeteget jelentett, fel se fogtam akkor ezt az egész helyzetet. Néha még most is nehezen hiszem el, hogy ilyen fiatalon – mindössze tizennyolc évesen – rendszeresen szerepelhetek ezen a szinten. Azt pedig, hogy az Euroligában ilyen sok játékperchez juthatok, álmomban sem hittem volna. A magyar bajnokságban már nem vagyok újonc, nagyjából képben vagyok mire számíthatok, de az Euroliga teljesen más szint. Sebességben, erőben és taktikailag is fel kellett nőnöm a feladathoz. Sokkal nagyobb koncentrációt igényel, de igyekszem élni azzal a bizalommal, amit Zseljko Djokics vezetőedzőtől kapok.”

A teljes riport itt olvasható.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

 

 

Hirdetés