Hirdetés
Archivum

Nehéz alapcsoportban a magyar válogatott az U19-es Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Szerdán délelõtt megtartották Thaiföld fõvárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság csoportjainak sorsolását. A magyar válogatott kifejezetten nehéz alapcsoportba került.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Válogatottunk az elõzetes beosztás alapján magas pozícióból, a második kalapból várta a sorsolást. Maga a rendezvény a szokott menetrend szerint zajlott. A vezetõi beszédek mellett bemutatkozott a házigazda és ismét láthattunk egy kisfilmet az új trófeáról, melyrõl keddi rövid beherangozónkban már írtunk.

A 2019. július 20. és 28. között megrendezésre kerülõ seregszemlén a résztvevõ válogatottakat négy darab négyes csoportba sorsolták. A magyar lányok a C-csoportba kerültek két meghatározó nemzet, az Egyesült Államok és Ausztrália mellé. A negyedik tag pedig a szintén kiváló játáékerõt képviselõ Dél-Korea.

Az esemény pontos menetrendje majd a szervezõbizottság, a médiapartnerek és a FIBA hosszú idõpont-egyeztetõ folyamata után válik véglegessé. A játéknapok beosztása azonban már biztos. Válogatottunk július 20-án, szombaton Dél-Korea ellen kezd, majd július 21-én, vasárnap Ausztrália ellen lép pályára. A szünnapot követõen július 23-án, kedden az USA lesz az ellenfél.

A lebonyolítás a korábbi FIBA tornákhoz képest nem változott. A csoportkör után mind a 16 csapat a nyolcaddöntõben folytatja. Itt keresztbe játszanak az A-B, C-D ágon a felek. A nyolcaddöntõk gyõztesei folytatják a felsõ ágon az 1-8., a vesztesek az alsón a 9-16. helyért.

A csoportok beosztása

A-csoport: Mozambik, Lettország, Kanada, Thaiföld.

B-csoport: Mali, Belgium, Kanada, Argentína

C-csoport: USA, Magyarország, Dél-Korea, Ausztrália.

D-csoport: Kolumbia, Japán, Németország, Spanyolország.

A sorsolás pillanata

Hirdetés