Hirdetés
Archivum

Nehéz csoportban a magyar U18-as válogatott a debreceni 3×3-as Eb-n:

:

Hirdetés

A FIBA szerdán nyilvánosságra hozta a debreceni 3×3-as U18-as Európa-bajnokság csoportbeosztását. A címvédõ magyar válogatottra nehéz ellenfelek várnak.

A szeptember 9. és 11. között Debrecenben megrendezésre kerülõ korosztályos kontinenstornán a magyar csapat az A-csoportba került, ahol Fehéroroszország és Izrael lesz az ellenfél. A sorsolás érdekessége, hogy tavaly ez a három válogatott állhatott a dobogóra a tornán. A mieink a fehéroroszokat verték a minszki fináléban Aho Nina emlékezetes hosszabbításos találatával, míg a bronzérmet Izrael szerezte meg.

A 12 csapatos mezõnyben könnyû csoport nincsen. A „B” jelû hármasba Hollandia, Oroszország és Belgium került. A C-csoportot Spanyolország, Csehország és Litvánia alkotja. Ez egy rendkívül erõs hármas, hiszen a csehek és a spanyolok a nyár elején ott voltak a Világbajnokság elõdöntõjében, a litvánoktól Szolnokon láthattunk egy erõs csapatot. A „D” jelû trióba pedig Franciaországot, Svájcot és Ausztriát sorolták.

A csoportokból az elsõ két helyezett jut a legjobb nyolc közé, ahol klasszikus egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem a negyeddöntõvel, elõdöntõvel és természetesen a fináléval.

A csoportok beosztása

Hirdetés