Hirdetés
Európa

Nehéz feladat előtt Raksányi Krisztináék, a sereghajtóval találkoznak Krivacevic Tijanáék:

:

Fotó: CDB Clarinos Tenerife

Hirdetés

Vasárnap a három hazai bajnoki mérkőzés mellett a spanyol élvonalban Raksányi Krisztinának, míg Olaszországban Krivacevic Tijanának szurkolhatunk.

A spanyol élvonalban a Tenerife, Raksányi Krisztinával a soraiban, a Campus Promete gárdáját látja vendégül. A Tenerife 2 győzelemmel és 7 vereséggel a tabella 13. helyén áll. A Campus Promete azonban 5 győzelemmel és 4 vereséggel a felsőház tagja, jelenleg a 7. pozíciót foglalják el. A Tenerife sorozatban hat vereség után szerdán este újra nyerni tudott. Az Európa Kupában 88-56-ra verték a Dinamo Sassarit. Raksányi Krisztina 23 perc alatt 5 ponttal, 6 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt. Megan Walker 29 és Zofia Hruscakova 12 pontját kell még kiemelni. Még ha a bajnokság teljesen más terep is, ez a győzelem egyértelműen új lendületet adhat a csapatuknak. Főleg, ha a közelmúltban érkezett játékosok ilyen nagy szerepet tudnak vállalni.

A Campus Promete nem szerepel nemzetközi porodon. A bajnokságban azonban az utolsó hat meccsükből négyet megnyertek. Köztük a Gironát is legyőzték. Paula Estebas és Jovana Nogic a legeredményesebbjeik. Egy győzelemmel a Tenerife tudna zárkózni a középmezőnyhöz. A Campus Promete pedig a negyedik Gernikával azonos mutatóra tehet szert. Nekik elképesztő siker lenne decemberre ilyen pozícióból fordulni. A tét hatalmas, így fordulatos csatára készülhetünk.

Fotó: Costruzioni Italia Broni

Az olasz élvonalban Krivacevic Tijana csapata, a Broni a sereghajó Empolival mérkőzik. Ha Raksányi Krisztinéák mérkőzését úgy jellemeztük, hogy nagy téttel bír, akkor ez erre a párharcra hatványozottan igaz. A Broni 2/5-ös, az Empoli 1/6-os mutatóval rendelkezik. Egy sikerrel nagy lépést tennének előre a tabellán. Legutóbb a Broni a San Martino di Lupari otthonában maradt alul. Krivacevic Tijana 16 ponttal segítette csapatát és akkor mutatkozott be az új légiósuk, Mia Masic. Kell is az erősítés. Ezen felül idén még négy bajnokija van a Broninak, melyek közül három alkalommal (San Giovanni, Sassari, Moncalieri) közvetlen riválissal találkoznak. Gyakorlatilag eldőlhet, hogy marad-e esélyük a felsőházra.

Az Empoli az egyetlen győzelmét a San Giovanni ellen szerezte. Számukra kedvezőtlen, hogy az alapszakasz első feléből még több olyan meccs vár rájuk, ahol minimálisak az esélyeik. Sem a Schióval, sem a Reyer Veneziával nem találkoztak még. A két legjobbjuk egy Svédországból szerződtetett amerikai légiós Aliyah Jeune és Sara Bocchetti, akivel olvasóink legtöbbet a 2010-es évek első felében nápolyi játékosként találkozhattak. Ellenük egyértelműen lehet győzelmi esélye a Broninak.

MENETREND, ÉLŐ STATISZTIKA

Liga Femenina Endesa
20:00 CDB Clarinos Tenerife – Campus Promete – ÉLŐ STATISZTIKA

Techfind Serie A1
19:00 Costruzioni Italia Broni – USE Scotti Rosa Empoli – ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés