Hirdetés
Magyarország

Nehéz időszak előtt az Atomerőmű KSC Szekszárd – Zseljko Djokicsot kérdeztük:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Zsúfolt és nehéz időszak előtt áll az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese. Előszőr szerdán lépnek pályára az Euroligában, – amikor is a Velence csapatát fogadják városuk sportcsarnokában – vasárnap pedig a veretlenek csatája következik, hiszen Zseljko Djokic tanítványai a magyar bajnokkal mérik össze erejüket, szintén hazai pályán.

“Örültem, hogy a PINKK ellen csapatjátékot tudtunk játszani. 28 gólpasszunk volt összesen, – ami egy extra teljesítmény – emellett pedig nagyon jól védekeztünk, főleg az első félidőben.

Az ember azt gondolná, hogy egyszerű dolgunk volt, hiszen a PINKK idén még nem nyert mérkőzést, mi pedig Euroligában szereplünk. Azonban reálisan nézve a dolgokat, ezen az elmúlt bajnoki mérkőzésen, a mi csapatunk fiatalabb volt, mint a pécsieké. Ezért is tiszteletreméltó ez a győzelem, és büszke is vagyok a fiataljainkra” – értékelte a PINKK Pési 424 elleni bajnoki győzelmet a szekszárdi vezetőedző.

Fotó: FIBA.Basketball

A Szekszárd keretét tekintve látható, hogy sok hiányzóval küzdenek az elmúlt időszakban. Nikolina Milics már a DVTK elleni találkozó előtt fáradásos lábközépcsont törést szenvedett, melynek következtében hetekre kiesett. Dana Evans – az Atomerőmű újdonsült légiósa – a PINKK elleni mérkőzés során szintén nem lépett pályára.

“Dana Evans-ról azt kell tudni, hogy még mielőtt megérkezett hozzánk, a WNBA-ben kialakult neki egy krónikus izomgyulladás. Ez kihat a lábaira, a hasizmára, és ő jelenleg is ezzel bajlódik. Amikor előszőr megérkezett hozzánk, akkor sem állt rögtön edzésbe, hanem 5-6 napon keresztül különböző vizsgálatokat, felméréseket végeztek rajta. Emellett terápián is részt vett, hogy minél előbb rendbe jöjjön.

Danat én egy nagyon tehetséges játékosnak tartom, és szerintem remekül beleillik a csapatunkba. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy mihamarabb visszatérhessen a pályára. Jelenleg is a rehabilitációval foglalkozik, – mind magyar, mind pedig amerikai szakemberekfoglalkoznak vele – de, hogy pontosan ez mennyi időt fog igénybevenni, azt nem lehet tudni.” – adott helyzetjelentést Zseljko Djokics vezetőedző Dana Evans állapotáról, majd kitért Nikolina Milicsre sérülésére is. 

“Nikolina még korábban szenvedett egy fáradásos lábközépcsont törést, aminek a pihentetése és rehabilitációja általában 4-6 hét. Ennek értelmében, őt január előtt biztosan nem fogjuk a pályán látni.

Nikolina, illetve Dana elvesztése azért is nehéz most a csapatnak, mert nélkülük, Euroliga szinten túlságosan is tapasztalatlanok vagyunk. Egy nehéz periódus következik számunkra, és mindenkire szükségünk lesz. Játszunk előszőr a Velence ellen, majd a Sopron érkezik hozzánk, ezt követően pedig mi megyünk Franciaországba. Összesen öt mérkőzésünk van a karácsonyi szünetig, ami egy nagyon kemény sorozat lesz, mi pedig kevesen vagyunk.

Az edzéseket is nehezen tudjuk megszervezni, hogy normálisan, 5-5-ben tudjunk gyakorolni. Emellett a másodosztály is erősen érint bennünket, hiszen tele vagyunk fiatalokkal, akik oda játszanak vissza. Egy szó, mint száz, tényleg nehéz a helyzet.”

Fotó: FIBA.Basketball

A karácsonyi szünetig öt mérkőzésen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese. Előszőr a Velence csapatát fogadják az Euroligában, akik ellen utoljára Olaszországban kaptak ki 80-59-re.

“A Velence elleni mérkőzés egy hatalmas lehetőség lesz a fiatal játékosok számára. Ahogy mondtam, nagyon örülök, hogy a PINKK ellen megoldottuk a feladatot és jól muzsikáltunk, de az olaszok elleni találkozó egy teljesen más helyzet lesz. Védekezésben és támadásban is összehasonlíthatatlan a két szint, ezért lépésről-lépésre kell haladnunk. A fiataloktól én azt várom, hogy bátran játszanak, és kihozzák magukból a maximumot, nekünk pedig erre, illetve rájuk kell építkeznünk.

Ha az ellenfeleket nézzük, a Velence is, és a Sopron is papíron az esélyesebbek. Erre azonban megpróbálunk nem gondolni, és elsősorban önmagunkból szeretnénk kihozni a maximumot, illetve fejlődni szeretnénk.” – mondta el várakozásait a Velence elleni Euroliga mérkőzésről Zseljko Djokics, majd a következőképpen fejezte be gondolatmenetét.

“Jelenleg egyik mérkőzés, vagy ellenfél sem rendelkezik prioritással. A szakmai stábbal most legfőképpen arra próbálunk meg koncentrálni, hogy a mi csapatunk legyen maximális, – mind felkészültségben, mind pedig teljesítményben – és ahogy említettem, a fejlődésen van a hangsúly. Nagyon kell figyelni arra is, hogy ne terheljük túl a játékosainkat, hogy meglegyen a kellő rehabilitáció is, hiszen 72 óránként fog következni egy meccs. Mindig a következőre kell koncentrálnunk, ezért most a Velence elleni Euroliga mérkőzésen van a legnagyobb hangsúly.

Emellett szeretném azt is megemlíteni, hogy nagyon fontos nekünk a szurkolók támogatása, ezért reméljük, hogy minél többen kilátogatnak majd, hogy a lányoknak szurkolhassanak. Mindenkire szükség lesz!”

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés