Hirdetés
Európa

Nehéz meccsek várnak az Euroliga és Európa Kupa csapatokra:

:

Hirdetés

Miközben a hétvégén hazánkban egy korábbról elhalasztott találkozót pótolnak, több európai bajnokságban a rövid februári megszakításhoz érkezve még teljes forduló lesz. Nézzük, hogy milyen érdekesebb találkozók várhatóak.

Oroszországban az UMMC Jekatyerinburg a minden élcsapat ellen tisztesen helytálló MBA Moszkvát fogadja. Oda kell figyelnie a címvédőnek, ettől függetlenül meglepetés lenne egy szorosabb eredmény. Hasonló cipőben jár a Kurszk, akiktől szintén maximális koncentrációra lesz szükség a Krasznojarszk ellen. Az Orenburg sorsolás szerint szünnapos, Yvonne Turnerék legközelebb február 13-án lépnek pályára. Rögtön a Jekatyerinburg ellen. Törökországban a tabella első két helyezettje találkozik, amikor a Fenerbahce az Ormanspor-t fogadja. Számtalan klasszis sorakozik fel mindkét oldalon, nagy teszt lesz a felek számára ez a derbi. A tabella harmadikja a Galatasaray pedig a sorait egyre inkább rendező Cukurovával mérkőzik.

Spanyolországból Simon Zsófiáék összecsapását felvezettük részletesen. A Gernika – Valencia rangadót választották ott a hét meccsének, nem alaptalanul. A két gárda az Európa Kupa rájátszásában is megmérkőzik. Jó főpróba lesz számukra. A Salamanca az Iva Brkicet elveszítő Zamora ellen favorit. Nagy kérdés viszont, hogy a Girona a Campus Promete otthonában mire megy. Komoly gödörben vannak, de a tabella 10. helyezettje elvileg nem okozhatna gondot számukra. Olaszországban a Schio a Luccát fogadja. Pár éve ez a párosítás egy ilyen összeállítás élén szerepelt volna. Most már nagyobb a tudáskülönbség a felek között. A Reyer Venezia a Broni-t látja vendégül. A Ragusa a Schio elleni bravúrja után a tabella élére állt és vezető helyét a Geas Sesto San Giovanni legyőzésével erősítheti meg.

Franciaországban a hétvégén nem lépnek pályára. Lengyelországban a listavezető Gdynia a Widzew Łódź otthonában szerepel, a CCC Polkowice a DGT Politechnika Gdańskát fogadja. A tabella másodikja a Gorzow már csütörtökön lejátszotta bajnokiját és 12 pontos sikert értek el a Wisla Krakow otthonában. Az Artego Bydgoszcz a Enea AZS Poznań, a Ślęza Wrocław pedig az Energa Toruń ellen gyűjtheti be az újabb győzelmeit. Szlovákiában ezúttal elkerüli egymást a Rózsahegy, Kassa, Somorja hármas. Ennek megfelelően az élcsapatok vélhetően egy újabb sikerrel gazdagodnak. Romániában a Sepsiszentgyörgyre az Arad vár. Csehországban pedig az USK Praha a szünet előtt a Loko Trutnov vendégeként szerepel. Itt a kiemelt rangadó a brnói városi derbi, ami múlt héten a kupában is nagy csatát hozott.

 

Hirdetés