Hirdetés
Archivum

Nehézkes soproni gyõzelem a Gospic ellen:

:

Hirdetés

14 ponttal verte a Sopron a horvát Gospicot egy olyan mérkõzésen, ahol Székely Norbert együttesének minden gyenge pontja megmutatkozott. A 35 percen át szunyókáló McCoughtry a találkozó utolsó 5 percében ritmust váltott és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a gyõzelem sorsát.

A B-csoport egyetlen nyeretlen együttesét látta vendégül a Sopron szerda este. A horvát Gospic, bár a vártnál jobban megszorongatta a Jekatyerinburgot és a Fenerbahcét, mégis azon csapata a hatosnak, aki ellen sima soproni gyõzelmet várhattunk.

Úgy is indult a mérkõzés, hogy gálát láthat a hazai publikum. A palánk alatti területet Tamane és Krivacsevics révén uralta Székely Norbert együttese, így lassan, de biztosan nõtt a szakadék a gárdák között. McCoughtry sikeres büntetõje után 25–16-ra is mentek a hazaiak, miközben az álmosan kezdõ horvát csapaton minden látszódott csak az nem, hogy még szorossá tehetik az összecsapást.

A 25-20-ról induló második negyed eleje is a Sopronról szólt, 2 és fél perc játék után 34 – 22 állt az eredményjelzõn. A második szakasz folytatására azonban nagyot fordult a világ. Bekövetkezett az, amitõl a Hûség városában talán a legjobban tartanak. A kezdõ ötösbõl két játékosnak, az elsõ percekben villogó Tamanénak és a világbajnok McCoughtry-nak sem ment a játék, így el kellett kezdenie cserélni Székely Norbertnek. A pad pedig megint keveset tett hozzá, így gyorsan elolvadt a nagy elõny. Mandir jó ütemû tripláival a szünetre 43-40-re módosult az állás.

A harmadik negyedre sem tudott megújulni a hazai gárda, két perc játék után 43 – 44-nél már horvát vezetést jegyezhettünk fel. A Gopsicnál a rendkívül szellõs védekezés ellen Mandir és Reid villogott, a különbség pedig 4 pontra nõtt. A játékrész hajrájában Tamane büntetõi után visszavette a vezetést a Sopron, de Mandir gyors triplával életben tartotta a vendégek reményeit. A negyedik szakasz elõtt 58-58 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyedben szerencsére a soproniak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az elõzetesen esélyesebbnek tartott magyar együttes 4 ponttal, 62-58-ra is elhúzott. Ezt követõen a horvátok még kétszer, 62-62-nél és 66-66-nál egyenlítettek, de több nem volt bennük. Két húzóemberüknek, Mandir-nak és Reid-nek, egyre több dobása maradt ki.

A találkozó az utolsó 5 percben dõlt el, amikor az addig nagyon keveset mutató Angel McCoughtry ritmust váltott. Az amerikai klasszis kiemelkedett a mezõnybõl és remek megmozdulásaival kirángatta a bajból társait. Az utolsó percekben már a különbség is megugrott és Holt remek triplája után 82-68 állt az eredményjelzõn a lefújás pillanatában.

A soproni együttesbõl Angel McCoughtry megvillanó klasszisa mellett a gyõriek által csúnyán megvert Fûrész Diát kell kiemelni, aki hasznos megmozdulásaival a legnehezebb helyzetekben is erõt adott társainak.

Eredmény


MKB Euroleasing Sopron–Gospic 82–68

Hirdetés