Hirdetés
Archivum

Nem a legjobbak az elõjelek a magyar csapatok számára:

:

Hirdetés

Finoman szólva sem nevezhetõ ideálisnak az EuroLigás csapataink felkészülése a szerdai EuroLiga mérkõzésekre. A pécsieket sérülés, a soproniakat egy kalandos utazás és 4 órás idõeltolódás hátráltatta.

Szerdán úgy lépnek pályára a magyar csapatok az EuroLigában, hogy a Pécs kassai és a Sopron jekatyerinburgi sikere is a bravúr, sõt a csoda kategóriájába tartozna.

A pécsiek talpra álltak a múlt csütörtöki kiütéses hazai vereségük után és vasárnap a magyar bajnokság rangadóján 15 ponttal nyertek Gyõrben. Ennek ellenére a magyar bajnok nincs könnyû helyzetben, miután a vasárnapi játékot már sérülten vállaló Nagy-Bujdosó Nóra nem utazott társaival Kassára.

Ott lesz viszont a csapatban a szerb Jelena Vidacsics, aki a Mondeville ellen bõséggel kapott perceket, ugyanakkor Gyõrbe nem utazott el és a pécsiek tájékoztatása szerint hosszú kihagyás után elõször játszhat Regina Palusna is. A légiósokkal kiegészült Pécs ellen is a mérkõzés esélye a Zirková, Dupree, Houston trióra és a szlovák válogatottra építõ kassai alakulat, akiknek nem titkolt szándékuk minden hazai mérkõzésüket megnyerni.

A Sopron élete sem könnyû, mivel Honti Katáék a távoli Jekatyerinburgban lépnek pályára. Nem elég a komoly idõeltolódás, már az odautazás sem volt egyszerû a magyar együttesnek. Moszkvában ugyanis a soproni küldöttség három tagját Székely Norbert vezetõedzõt, illetve Amber Holtot és Angel McCoughtry-t is feltartóztatták, ugyanis a vízumaikat nem találtak rendben. Végül rendezõdtek a dolgok és a kedd hajnali órákban meg is érkezett Jekatyerinburgba a soproni együttes.

A világsztárok hadát felvonultató Jekatyerinburg a találkozó egyértelmû esélyese. Gundars Vetra csapatánál csak a hétvégi bajnokin sérülést szenvedõ Celine Dumerc esetleges kiválása okozhat gondot. A mérkõzés kimenetelét illetõen Székely Norbert a soproni klub honlapjának úgy fogalmazott: szeretne úgy kijönni a találkozóból, ami csapatát elõreviszi.

Hirdetés