Hirdetés
Magyarország

“Nem a sportág armageddonja jött el”:

:

Hirdetés

A DIGI Sport hírműsora Bodnár Pétert, az MKOSZ főtitkárát kérte arra, hogy értékelje a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtező-sorozatát. Mint ismert, a magyar csapat nem kvalifikálta magát a kontinenstornára. A mieink Szlovákia és Hollandia mellett szerepeltek, a szlovák csapatot kétszer legyőzték, a hollandoktól kétszer kikaptak. Mindhárom együttes 2/2-es mutatóval zárt és csoportgyőztesként Szlovákia jutott ki az Európa-bajnokságra.

“A mentális felkészítéssel, a szakmai stratégiával nem volt óriási probléma, de a szakmai stábnak arra kell koncentrálnia, hogy még egyszer ilyen hibába ne fusson bele a válogatott.” – nyilatkozta Bodnár Péter, majd így folytatta:

“Amikor ezt a csoportot kisorsolták, elég komoly volt a hurrá-hangulat. A holland és szlovák páros közül senki nem gondolta, hogy nem tudunk továbbjutni. Az nem fordulhat elő mégegyszer, hogy 2020-21-ben egy holland csapat meglephessen és ilyen eredmények születhessenek. Erre nem mentség a pandémia, az, hogy idegenben kellett játszani. A magyar válogatott meggyőződésem, hogy jobb a holland válogatottól, csak az eredmény ezt nem tükrözte.”

Bodnár Péter a jövőről is beszélt:

“Két évvel ezelőtt Székely Norbert arra kapott felhatalmazást, hogy egy új válogatottat építsen. Emlékezhetünk rá, hogy Szerbiában egy kosár híján majdnem a négy közé jutottunk. Akkor óriási sikerként könyvelhettük volna el a négy közé jutást. Nem történt semmi visszafordíthatatlan, nem a sportág armageddonja jött el, de meggyőződésem, hogy újra kell gondolni sok sportoló, sok szakember helyét ebben a rendszerben és komoly alázattal nekiesni a következő selejtező-körnek annak érdekében, hogy Magyarország női kosárlabdában újra képviselhessen minket Európában.”

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés