Hirdetés
Archivum

Nem botlottak a nagyok:

:

Hirdetés

Miközben idehaza a kupadöntõ lázában égtünk, Spanyolországban immár a 25. fordulót bonyolították le a hétvégén. A nagyok simán nyertek, az igazi rangadót a negyedik és az ötödik, az RC Celta Indepo és a Zaragoza csatája hozta.

Elõször kezdjük a három élcsapattal. A dobogó harmadik fokán álló Rivas Ecopolis 10 ponttal verte a C.B. OLESA – ESPANYOL  gárdáját. A madridiak az elsõ félidõben 22 pontos elõnyre tettek szert, melynek köszönhetõen a harmadik és negyedik negyedben már csak a kispad kapott szerepet náluk. Hiába, a spanyoloknál is közeledik a rájátszás, az erõt be kell osztani… A találkozón Ujhelyi Petra közel 14 percet játszott, ez idõ alatt 9 pont és 2 lepattanó került a neve mellé, míg Császár Andrea 7 percet kapott, de nem volt eredményes.

A Salamanca a Hondarribia – Irún együtteséhez látogatott. Itt bár szoros eredmény született, a találkozón nem forgott veszélyben az Avenida sikere. Az alapszakasz gyõztese a Valenciai már a Final Four jegyében játszott és gyõzött 105-61-re Real Canoe N.C. ellen.

A forduló rangadójának Vigo adott otthont. Itt csapott össze a forduló elõtt ötödik helyen álló RC Celta Indepo a negyedik Zaragoza együttesével. A két csapat fordulatos, látványos csatát vívott, végül a negyedik negyedben mutatott káprázatos támadójátékukkal a hazaiak szerezték meg a gyõzelmet. Sikerével a Vigo feljött a negyedik helyre.

Eredmények

CADI LA SEU D´URGELL – ASEFA ESTUDIANTES 80-75
RC CELTA INDEPO – MANN FILTER ZARAGOZA 82-73     
RIVAS ECOPOLIS – C.B. OLESA – ESPANYOL 84-74
ARGÓN UNI GIRONA – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 58-51
SOLLER JOVENTUT MARIANA – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 72-87
HONDARRIBIA – IRÚN – PERFUMERIAS AVENIDA 59-64
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – REAL CANOE N.C. 105-61

Hirdetés