Hirdetés
Archivum

Nem érvényesülhetett Natalia Hejkova Valenciában:

:

Hirdetés

Natalia Hejkova az enCancha.com portálnak adott nyilatkozatában részletesen beszélt a valenciai távozásának körülményeirõl. A szlovák edzõnõ nem titkolta, hogy komoly konfliktusa volt a klubvezetéssel, amely állandóan beleszólt a munkájába.

Öt év alatt immár a hetedik vezetõedzõjét „fogyasztja” a Ros Casares Valencia együttese. A spanyol sztárcsapatról eddig is lehetett tudni, hogy nincs könnyû dolguk a szakvezetõknek, a december közepén elküldött Natalia Hejkova azonban az elõdeinél nyíltabban beszélt a klubnál uralkodó belsõ hierarchiáról.

A szlovák edzõnõ hangsúlyozta, hogy az elnök German Ros Garcia nem folyt bele a munkájába, de a klubigazgató Carme Lluveras rendszeresen beleszólt a szakmai kérdésekbe és a klub döntéshozói az edzõnõ javaslatait egyszer sem vették figyelembe.

„A játékosok tiszteltek, de ugyanezt a klub vezetõitõl nem éreztem. Rengeteg döntésemet felülírták vagy olyan helyzetekbe kényszerítettek bele, ami ellentétes volt a felfogásommal. Hatalmas nyomás alatt dolgoztam. Emberileg rendkívül rosszul érintettek ezek a dolgok és már az egészségemet is veszélyeztette a sok stressz.” – kezdte az elmúlt idõszak értékelését a többszörös Euroliga-gyõztes szakvezetõ. 

„Tisztában voltam vele, hogy nagyok az elvárások, de arra nem számítottam, hogy a napi munkámat nem végezhetem. A klubigazgató egykoron edzõ volt, sokkal nagyobb megértésre számítottam tõle. Úgy gondoltam, hogy megbeszélhetjük egymással a szakmai kérdéseket, ehelyett utasításokat kaptam, hogy mit kellene csinálnom. Carme Lluveras a fõnök, õ az edzõ és az ügyvezetõ a klubnál. Az elnökkel German Ros Garciával nem volt konfliktusunk, gyakorlatilag nem is találkoztunk egymással.” – nyilatkozta Hejkova, aki az eltávolításának indokaival sem értett egyet.

Lluveras a szlovák edzõnõvel történõ szerzõdésbontás után arról beszélt, hogy meglátása szerint a csapat nem megfelelõ irányba haladt szakmailag és a játék ritmusát, a koncentrációt hiányolta. „Hosszú a szezon és azt hiszem bizonyítottam, hogy jók a módszereim. Nem értem, hogy miként fordíthattunk a Jekatyerinburg ellen a negyedik negyedben vagy hogyan verhettük a Bourgest 27, a Salamancát 29, a Galatasarayt 30 ponttal, ha nem játszottunk megfelelõ ütemben. Egyedül az USK Prahától és a VICI Aistestõl elszenvedett vereség után éreztem jogosnak ezeket a kritikákat, de azoknak a vereségeknek is több összetevõje volt.” – jelentette ki Hejkova, akit a kispadon a nõi szakágban egyelõre rutintalan Roberto Íñiguez váltott.

Forrás: enCancha.com

Hirdetés