Hirdetés
Archivum

Nem hozott meglepetést az olasz szezonnyitó:

:

Hirdetés

A hétvégén látványos külsõségek közepette megkezdõdött az elsõ osztályú nõi kosárlabda bajnokság Olaszországban. Az egy helyszínen lebonyolított nyitó fordulóban a középmezõny csapatai hatalmas csatákat vívtak, miközben a két EuroLigás együttes, a Taranto és a Schio fejben már készülhetett a nemzetközi megmérettetésre.

Cinisello Balsamo városában a bajnoki címvédõ Taranto országos TV közvetítés mellett a második napon lépett pályára Ujhelyi Petra csapata, a Bracco Geas ellen. A találkozó egy félidõn át szorosan alakult, a szünetben mindössze 7 ponttal vezetett a Taranto. A harmadik szakaszban aztán érvényesült a tudáskülönbség, 17 ponttal ellépett a Cras és innen már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A vége 55-71 lett. Ujhelyi Petra 29 percet kapott és ez idõ alatt 6 pontot és 12 lepattanót szerzett. A gyõztes együttesbõl minden játékos pályára lépett, a beszámolók a 17 perc alatt 15 pontig jutó Montagnino játékát dicsérik.

A legnagyobb nevekbõl álló olasz alakulat, a Famila Wüber Schio a szebb napokat látott és a 2000-es évek elején hazánkban is megforduló Erg Priolo ellen lépett pályára. Itt egy negyed után 27-20-ra még az alacsonyabban jegyzett gárda járt elõrébb, de a második negyedben már 16 ponttal elhúzott a Schio. A harmadik és fõleg a negyedik szakaszban Sandro Orlando már az EuroLiga rajtra tartalékolhatta játékosait. A vége így is 61-93 lett. A Schio együttesébõl mindenki pályára lépett, öten szereztek kétszámjegyû pontot és a 18 egységig jutó Janel McCarville bizonyult a legeredményesebbnek.

Ha egy kicsit szétnézünk a középmezõnyben, akkor itt érdekesnek ígérkezett a kupából a Tarantót kiütõ Liomatic Umbertide és az Umana Venezia csatája. A találkozón végig az Umbertide járt elõrébb és végül 70-58-ra le is gyõzték a Velencét. A mérkõzés mégis a vesztes csapat egyik játékosáról, Nicole Ohlde-ról marad emlékezetes. A Pécsrõl is ismert amerikai center neve mellé 24 pont és 10 lepattanó került. Ezzel Ohlde az egész hétvége legeredményesebb játékosa lett. Ha már szóba kerültek nagy egyéni teljesítmények, akkor érdemes szót ejteni a Como Lucca elleni 68-51-es gyõzelmérõl. Itt a hazánkat is körbehaknizó Daliborka Vilipics remekelt 18 pontjával és 12 lepattanójával.


Eredmények

Pozzuoli – Faenza 57-74
Napoli – Parma 81-77 h.u.
Lucca – Comense 51-68
Priolo – Schio 61-93
Sesto San Giovanni – Taranto 55-71
Umbertide – Venezia 70-58

Hirdetés