Hirdetés
Archivum

Nem jutott a legjobb négy közé a Lengyel Bajnokságban a Krakkó:

:

Hirdetés

Távol került a jövõ évi EuroLiga részvételtõl az idei szezon egyik meglepetéscsapata a „beugróként” EuroLiga Final Four-t játszó Krakkó. Jose Ignacio Hernandez együttese a Lengyel Bajnokság negyeddöntõjének mindent eldöntõ harmadik találkozóján szenvedett vereséget a CCC Polkowice otthonában.

Pedig milyen szépen indult a találkozó a Krakkó számára, Kobryn és Burse parádéjával 13-19-re vezetettek egy negyedet követõen. A második 10 perc azonban hatalmas fordulatot hozott, Trafimava és Małgorzata Babicka pontjaival 27-27-nél utolérte ellenfelét a Polkowice, majd fokozatosan el is lépett tõle. 25 – 12-es hazai sikerrel zárult a második 10 perc, ami azt jelentette, hogy a félidõben 39-31-re ment a Polkowice.

A harmadik negyedben 42-39-nél és 45-43-nál is megközelítette ellenfelét a Krakkó. Ezt elsõsorban Pawlak és Castro Marques egyéni villanásainak köszönhették. A vezetést azonban nem tudta átvenni Hernandez hölgykoszorúja, így a 30. percre megint nagyobb, 7 pontos különbség mutatkozott a csapatok között.

Az utolsó játékrészben rendkívül pontatlanná vált a pécsieket búcsúztató együttes, egyedül Pawlak tartotta a lelket a Krakkóiakban. 57-52-re még egyszer sikerült letornászni a különbséget a két együttes között, de a Polkowice remek dobóformát mutatva hat perccel a 4. negyed vége elõtt 56-69-nél ismét ellépettt ellenfelétõl.  Egy Pawlak tripla és labdaszerzés még látótávolságba sodorta a Krakkót, de 61-69-nél nem tudott közelebb kerülni riválisához a légiósaira építõ együttes.

Az 5. helyért játszhat a hazája bajnokságában a Krakkó, amely így rendkívül nehéz helyzetbe került a jövõ évi EuroLiga szereplést illetõen. Mivel a sorozat megnyerése sem garantál automatikus részvételt a következõ kiírásban, így a Krakkó csak egy emlékezetes Final Four szereplésben és arra építve egy szabad kártyában bízhat. A címvédõt például biztosan nem hagynánk ki a jövõ évi EuroLigából…

Eredmény

CCC Polkowice – Wisła Can-Pack Kraków 75:66 (13:19, 25:12, 19:18, 18:17)

CCC Polkowice: Nataliya Trafimawa 22, Amisha Carter 20, Justyna Jeziorna 11, Małgorzata Babicka 11, Veronika Bortelova 7, Shannon Bobbitt 2, Daria Mieloszyńska 2, Anna Pietrzak 0, Karolina Puss 0, Paulina Rozwadowska 0.

Wisła Can-Pack: Ewelina Kobryn 16, Janell Burse 14, Marta Fernandez 10, Paulina Pawlak 9, Iziane Castro Marques 10, Agnieszka Majewska 7, Dorota Gburczyk 0, Agnieszka Kułaga 0, Liron Cohen 0, Anna Wielebnowska 0, Katerina Zohnova 0, Paulina Gajdosz 0.

Hirdetés