Hirdetés
Archivum

Nem jutott a négy közé Szolnokon a 3×3-as U18-as válogatott:

:

Hirdetés

A magyar U18-as válogatott 17-12-es vereséget szenvedett Izraeltõl a szolnoki 3×3-as Eb-selejtezõ negyeddöntõjében. A magyar csapat 17 órától Ausztria ellen zárja a tornát.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Sajnos az idõjárás nem kedvezett a rendezvénynek, így a második napot is a tiszaligeti csarnokban bonyolítják le. A negyeddöntõ elsõ percében egyik csapat sem talált be, majd Takács Emese büntetõjével a magyar válogatott került elõnybe. A folytatás Izraelnek sikerült jobban, három távoli dobásuk is célt ért és 6-1-re elléptek. A legnagyobb különbséget a mérkõzés elsõ felében pedig 9-3-nál jegyezhettük fel.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A magyar válogatott Kernács Réka duplájával igyekezett a lépést tartani, de a mérkõzést Izrael uralta. Három perc volt hátra, amikor 13-5-re vezetett riválisunk. Katona Bianka egy szép betörés után faragott a hátrányból. 13-6-nál pedig a szülinapos Fister Csenge dobása közben faultoltak. A labda behullott a gyûrûbe, a ráadás büntetõ azonban kimaradt. Katona Bianka viszont leszedte a lepattanót és azonnal visszatette a labdát, miközben faultolták is. Mivel Katona büntetõje célt ért, így ebbõl a szituációból 1+1-es helyzet lett. A csapat egészen 13-9-re zárkózott fel.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A mérkõzésbõl másfél perc volt hátra, amikor még mindig 13-9 állt az eredményjelzõn. Takács Emese ekkor távolról talált be és a duplájával 13-11-re módosult az állás. A nagy felzárkózás sokat kivett a csapatból. Az utolsó percben a jó erõkbõl álló és jó formát mutató izraeli együttes ismét növelte különbséget. Gyõzelmi esélyek nem voltak, de egy kifejezetten erõs riválist szorongatott meg a magyar válogatott. A lányok Ausztria ellen zárják a tornát.


Eredmény

Izrael – Magyarország 17-12

Hirdetés