Hirdetés
Archivum

Nem jutott fináléba a Connecticut:

:

Hirdetés

Drámai csatákat hozott az egyetemi bajnokság indianapolisi négyes döntõjének két hétfõ hajnali elõdöntõje. A Connecticut meglepetésre kikapott a Notre Dame gárdájától, míg a Texas A&M egy ponttal gyõzte le a Stanford alakulatát.

A Connecticutra az elõdöntõben a Notre Dame együttese várt. Geno Auriemma tanítványai ebben a szezonban már háromszor is legyõzték a Notre Dame gárdáját és nem volt olyan szakértõ, aki hitt volna abban, hogy a Notre Dame megszorongathatja ellenfelét. Maga a mérkõzés is így indult. Az elsõ félidõben végig vezetett a Connecticut, sõt a második 20 perc elején 26-34-nél már-már úgy tûnt, hogy nem marad izgalom a végére. Ekkor azonban a Notre Dame 15-4-es futása mindent megváltoztatott, mivel 3 ponttal 41-38-ra átvették a vezetést 13 perccel a lefújás elõtt.

Diana Taurasi is a helyszínen bíztatta a Connecticutot

A dráma ekkor messze nem érkezett a csúcspontjához. Brittany Mallory és Natalie Novosel egymás után két triplát süllyesztett el és ezzel 7 perccel a lefújás elõtt 12 ponttal vezetett a Notre Dame. A Connecticutnál csak Maya Moore nyújtotta tudása legjavát. A csapat búcsúzó ikonja elkeseredett küzdelmet folytatott, sorozatban 16 pontot szerzett, miközben társai csak hárították a felelõsséget. Moore hõstette csak arra volt jó, hogy 2 perc 26 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt 63-60-ra felzárkózzon a Connecticut. A végjátékban azonban a Notre Dame pontosabban célzott és eksztázisban játszva 72-63-as gyõzelmet arattak.

Moore búcsúja

Moore úgy búcsúzott egyetemi pályafutásától, ahogy az kezdõdött. Elsõ évében is elbukott csapatával az elõdöntõben és most is hasonlóan járt. A jövõ nõi kosárlabdázásnak egyik meghatározó játékosa összesen 3036 pontot szerzett és ezzel az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának negyedik legeredményesebb kosárlabdázójaként búcsúzik egyetemi éveitõl.

A Connecticut mérkõzése elõtt rendezték a Texas A&M-Stanford elõdöntõt és ekkor már új fogalmat nyert a dráma. A rendes játékidõ vége elõtt 6 perc 1 másodperccel 54-44-re, azaz 10 ponttal a Stanford vezetett. Ekkor azonban egy hihetetlen hajrába kezdett a Texas A&M és 53 másodperc sem volt vissza, amikor 58-59-re átvették a vezetést. Ezt követõen fej-fej mellett haladtak a csapatok, 19 másodperccel a vége elõtt 62-61-re ment a Stanford. Az utolsó támadásból azonban Tyra White egy duplával 3 másodperccel a lefújás elõtt beállította a 62-63-as végeredményt.

A Texas A&M-Notre Dame finálét szerdán hajnalban rendezik.

Eredmények

Texas A&M – Stanford 63-62
Notre Dame – Connecticut 72-63

Hirdetés