Hirdetés
Archivum

Nem kérdés, hogy a Jekatyerinburg Európa legjobbja:

:

Hirdetés

Az UMMC Jekatyerinburg megvédte címét az Euroligában és fennállása során ötödik alkalommal elhódította a trófeát. Az Euroliga Final4 2019-es döntõjében az UMMC Jekatyerinburg 91-67–re legyõzte a Dinamo Kurszkot, mely az elsõ félidõ hajrájában elveszítette Breanna Stewart-ot is.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Nagy várakozás elõzte meg a finálét, miután a két legerõsebb kerettel rendelkezõ, legtöbb világklasszist felvonultató csapat mérkõzésére készülhettünk. Az elsõ negyedben még úgy nézett ki, hogy valóban éles csata lesz. Ugyan Brittney Griner és Emma Meesseman találatai vezették fel a meccset, de ezekre Sonja Petrovic triplával válaszolt és ezt követõen 8-4-re még fordított a Kurszk. A negyed hajrájában viszont egy 8-2-es futással egyértelmûvé tette a Jekatyerinburg a címvédési szándékát. A 21-17-rõl induló második negyedben pedig le is szakították riválisukat. Öt perc alatt 37-23-ra elléptek. Ez egy 16-6-os sorozat volt. Próbálta rendezte sorait a Kurszk, de Lucas Mondelo nem járt sikerrel. Amikor 30 másodperccel a nagyszünet elõtt Breanna Stewart rosszul fogott talajt és bokasérülést szenvedett, 48-32-re ment a Jekatyerinburg. A világklasszis kiválásával minimálisra csökkentek a Kurszk esélyei a fordításra.

A harmadik negyed elején Courtney Vandersloot két gyors találatával 52-32-re, azaz 20 pontra nõtt a differencia. Innentõl nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Rendkívül rosszat tett a döntõnek, hogy a hitét is elveszítette a Kurszk. A különbség 20-24 pont között állt be a felek között. A harmadik negyed végén már 31 értékesített mezõnykosárnál járt a Jekatyerinburg, melynek két legeredményesebbje ekkor a 16 pontos Vandersloot és 14 egységnél járó Griner volt. Az utolsó 10 percnek 72-48-ról futottak neki a felek. A Jekatyerinburg továbbra is rendkívül élesen és maximális koncentrációval kosárlabdázott. A különbség lassan, de biztosan a 30 egységet közelítette. A lelkes, 260 fõs jekatyerinburgi tábor hangos ünneplése töltötte meg a Novomatic Arénát. Joggal lehettek büszkék a csapatukra. Nem kérdés, hogy Európa legjobbjai! Lenyûgözõ összpontosítással és hatékonysággal kosárlabdáztak a döntõben, melyet végül 91-67 arányban nyertek meg.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk 91-67 (21-17, 27-15, 24-16, 19-19)
 

Statisztika

Hirdetés