Hirdetés
Archivum

Nem könnyû az élet Lengyelországban sem:

:

Hirdetés

Miközben az élcsapatok közül a Wisla Krakow és a CCC Polkowice az idei holtszezonban is nagy igazolásokkal tûnt ki, az alsóházban Lengyelországban sem könnyû az élet. Az elmúlt évadban még 14 csapatos lengyel élvonal könnyen lehet, hogy végül csak 10 résztvevõvel rajtol el októberben.

Már nyáron eldõlt, hogy két klub a Têcza Leszno és £KS £ód¼ nem tudja elõteremteni az élvonalbeli indulás anyagi feltételeit. Ezt követõen Lengyelországban sokáig 12 csapatos elsõ osztályú bajnoksággal számoltak, de ekkor még két gárda az Odra Brzeg és a PTK Pabianice sorsa is bizonytalan volt. A lengyel liga vezetõi csütörtökön üléseztek és az Odra Brzeg nem kapott indulási jogot. A csapat a következõ évadban a másodosztályban szerepel.

„Hosszú ideje keresünk egy olyan támogatót, aki tudná biztosítani az élvonalbeli indulás minimális feltételeit. Nehéz a gazdasági helyzet, nem lehet találni olyan vállalatokat, akik pénzt tennének a sportba. Dolgozunk tovább, nem adjuk fel. Újjá fogjuk építeni a csapatot.”mondta a PAP lengyel hírügynökségnek Boles³aw Garnczarczyk, a klub elsõ embere. A sportvezetõ szerint 750 ezer zloty, azaz nagyjából 52 millió forint kellett volna ahhoz, hogy a legjobbak között induljanak. Az Odra Brzeg 24 szezonon keresztül játszott megszakítás nélkül az elsõ osztályban, a legjobb helyezésük 1990-ben egy negyedik hely volt.

A nehéz helyzetben lévõ alakulatok közül a PTK Pabianice sorsa még mindig nem dõlt el. A klub vezetõi tárgyalnak lehetséges partnerekkel, de a lengyel a kosárlabdával foglalkozó portálok szerint nincsenek bíztató helyzetben.

Hirdetés