Hirdetés
Nagyvilág

Nem lesz 2020 nyarán U17-es Világbajnokság:

:

Hirdetés

Pénteken ülésezett a FIBA Végrehajtó Bizottsága, melyeken döntöttek a 2020 nyarára tervezett U17-es leány és fiú világbajnokság sorsáról.

Mint ismert, a nyári korosztályos események közül augusztus 15-23. időponttattal egyedül az U17-es világbajnokságokat hagyta naptárban a FIBA. A korosztályos seregszemléket, így a soproni U20-as Európa-bajnokságot is már korábban törölték. Azzal a kitétellel, hogy a rendező városok – amennyiben élnek a lehetőséggel – jogosultak a 2021-es torna lebonyolítására.

Az U17-es világbajnokságokkal az utolsó pillanatig kivárt a FIBA, de az orvosi és versenybizottság ajánlásait figyelembe véve arról döntöttek, hogy 2020-ban nem bonyolítják le ezeket az eseményeket. A női seregszemlének Kolozsvár adott volna otthont. Vizsgálják annak a lehetőségét, hogy 2021-ben megrendezhető-e a torna.

A FIBA arról is döntött, hogy az U17-es világbajnokságok helyett augusztusra FIBA U17 Skills Challenge néven ügyességi versenyt hirdet. Ennek célja, hogy a nemzeti szövetségeket az összetartások megrendezésére biztassa és a fiatal tehetségeknek utazási kötelezettség nélkül versenylehetőséget biztosítson.

Hirdetés