Hirdetés
Archivum

Nem lesz címvédés a WNBA-ben, a Los Angeles Sparks nyerte a presztízsrangadót:

:

Hirdetés

Elrajtolt a WNBA rájátszása. A Los Angeles Angeles Sparks 75-68-ra legyõzte a Minnesota Lynx-t és ezzel bejutott a play-off második fordulójába. Az elõdöntõbe kerülésért csütörtökrõl péntekre virradóra szintén egymeccses párharcban a Washington Mystics alakulatával mérkõznek.

Sorozatban negyedik évben találkozott a WNBA rájátszásában a Sparks és a Lynx. A két klub rivalizálása meghatározta az utóbbi idõszakot, de most egyértelmû volt, hogy a csalódást keltõ alapszakaszuk az egyik fél nagyon hamar búcsúzni fog a küzdelmektõl. Az elsõ 15 percben a Lynx fölénye rajzolódott ki. A második etapban 34-25-re is vezettek. Innen azonban a félidõig 15-3-as sorozattal fordított a Sparks. Nneka Ogwumike 16, Chelsea Gray 14 pontnál járt már ekkor. A csapatuk pedig 40-37-re vezetett.

A harmadik negyedben is folytatódott a Sparks jó sorozata, 45-37-nél már 20-3-as szériában voltak. A legnagyobb különbséget pedig 57-43-nál rögzíthettük. A játék minden elemében jobban tûntek ekkor, ráadásul Riquna Williams a hazaiaknál egymaga 11 pontot szerzett ebben a szakaszban. A Lynx azonban nem adta fel és Sylvia Fowles, illetve Maya Moore találataival a negyed végére 58-52-re felzárkóztak. A záró szakaszban többször is felkapaszkodott 3 pontra a Lynx. Utoljára két perccel a vége elõtt 68-65-nél tették ezt meg. Ennél közelebb azonban nem kerültek, a Sparks jó büntetõzéssel behúzta a gyõzelmet.

Eredmény
Los Angeles Sparks – Minnesota Lynx 75-68 (15-16, 25-21, 18-15, 17-16)

Statisztika

Hirdetés