Hirdetés
Archivum

Nem lesz címvédés az Euroligában, a Fenerbahce legyõzte a Jekatyerinburgot:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda Euroliga 2017-es négyes döntõjének elsõ elõdöntõjében a Fenerbahce 70-61-re legyõzte az UMMC Jekatyerinburg gárdáját. A címvédõ és házigazda orosz csapat ellen a törökök a harmadik negyedtõl kézben tartották az irányítást és összességében magabiztos gyõzelmet arattak.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A Jekatyerinburg a hazai rendezései alkalmával háromból kétszer elveszítette az elõdöntõt az Euroliga végjátékában. Nem véletlen, hogy a hazaiak tartottak az edzõváltás óta új lendületet kapó Fener-tõl. Taurasi pontjai vezették fel az elsõ elõdöntõt. A pontszegény játékrész alkalmával 6 egység volt a legnagyobb hazai elõny. 10 perc után pedig 14-10-re vezetett a Jekatyerinburg. A második etapban 18-18-nál utolérte riválisát a török együttes, de ezt követõen ismét a Jekatyerinburg került fölénybe. A két csapat között a fontos mutatókban nagy különbségek nem mutatkoztak. Valamivel pontosabban dobott a Jekatyerinburg és ennek köszönhetõen ismét el tudott szakadni riválisától. A legnagyobb különbséget 33-25-nél jegyezhettük fel a félidõ elõtti utolsó percben. Idõkérés után Verameyenka triplája zárta az elsõ 20 percet.

A 33-28-ról induló harmadik negyedre nagyot fordult a játék képe. Jelentõsen feljavult támadásban a Fenerbahce. A törökök elkezdtek betalálni festékbõl, betörésekbõl is meg tudták bontani az elég puhán védekezõ hazai gárdát. 43-37-nél már 15-4-es sorozatban volt a Fenerbahce. Rövid idõ leforgása alatt Olaf Lange kétszer is idõt kért, de nem tudta megtörni a törökök lendületét. A két csapat között 49-39-nél már a 10 pontot is elérte a különbség. Ez 33-25-tõl számolva egy 24-6-os periódus volt. A harmadik negyed hajrájához érkezve Taurasi triplájával ébredt a Jekatyerinburg. Végül 49-46-ra felzárkóztak a záró negyedhez érkezve.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az utolsó 10 percet Quigley és Baric triplái vezették fel, majd Lavender pontjaival ismét ellépett a Fenerbahce. A különbség 7-9 egység környékén állt be a felek között. Az élõ statisztika nem is adja vissza a látottakat. Gyakorlatilag esélye sem volt a Jekatyerinburgnak még a szoros végjáték kialakítására sem. Amikor az utolsó két perchez érkezve Quigley triplájával 68-57-nél átlépte a 10 egységet a differencia, gyakorlatilag el is dõlt a gyõztes kiléte. A Fenerbahce rendkívül szervezett kosárlabdát bemutatva teljesen megérdemelten vívta ki a döntõs szereplés jogát. Allie Quigley 33 perc alatt 17 ponttal zárt.

Eredmény
Fenerbahce – UMMC Jekatyerinburg 70-61 (10-14, 18-19, 21-13, 21-15)

Hirdetés