Hirdetés
USA

Nem lesz egyszerű elfogadtatni a WNBA visszatérési tervét:

:

Hirdetés

Nagy terjedelemben beszámoltunk arról, hogy a WNBA sajtóhírek szerint kiküldte a csapatoknak és a játékos-szakszervezetnek véleményezésre a visszatérési menetrendet. A tervek egyértelműek, de hosszú út vezethet ahhoz, hogy mindenki rábólintson.

Szombaton végig telefonos kapcsolatban álltam a játékosokkal és vasárnap még több beszélgetés jön. Gyűjtöm a véleményeket. Még semmi nem dőlt el. A játékosok mérlegelik a lehetőségeiket.

– ezt Terri Jackson a játékos-szakszervezet vezetője nyilatkozta a New York Timesnak szombaton késő este. A szavai jól mutatják, hogy finoman szólva sem egységes az álláspont a 2020-as évaddal kapcsolatban.

Mint ismert, a liga vezetői azt szeretnék, ha a WNBA 2020-as szezonja július 24-én rajtolna. A mérkőzéseket tömbösítve a floridai Bradentonban az IMG Academy edzőközpontjában bonyolítanák le. Rövidített 22 meccses alapszakasszal számolnak és októberben zárulna az idény.

A terveket csütörtökön kapták kézhez az illetékesek. Sajtóhírek szerint annyi előrelépés történt, hogy pénteken az egészügyi protokollokat is kiküldték. Ez egy 100 oldalas dokumentum szigorú előírásokkal. Ettől függetlenül Jól értesültek úgy tudják, még így is óriási a bizonytalanság. Tartanak a sportági szereplők Floridától, ahol az elmúlt három napban 1000 új fertőzöttet regisztráltak naponta.

Kérdéseket vet fel továbbá a New York Times szerint a bérek kifizetése. Arról lapunkban is írtunk, hogy a kiszivárgott ajánlat szerint a sportolók a jövedelmük 60%-át kapnák meg. Ezen felül a szállás, az ellátás és a tesztelés megfelelő biztosítása is aggodalomra ad okot.

Hirdetés