Hirdetés
Archivum

Nem lesz könnyû dolga a PEAC-nak az Adria Ligában:

:

Hirdetés

Most, hogy hivatalossá vált a PEAC részvétele az Adria Ligában, érdemes figyelni a sorozatban szereplõ csapatok átigazolásait is. A liga egyetlen horvát együttese a Novi Zagreb két amerikai légióssal erõsített.

A formálódó keretek erõssége alapján a Final Four részvételre mindenképpen esélyes zágrábi csapat a sorozat játékerejéhez képest jónak nevezhetõ amerikai légiósokat szerzõdtetett. A horvát fõvárosban folytatja pályafutását Latoya Williams és Maurita Reid.

A két játékos közül Reid neve lehet ismerõs, mivel a 2010/2011-es szezonban a Gospic együttesét erõsítette és Euroliga mérkõzésen Sopronban is pályára lépett a horvát bajnok színeiben. A jelenleg 27 éves irányító a legrangosabb európai kupasorozatban 17.1 pontot, 5 lepattanót és 5.3 gólpasszt átlagolt.

Abban az évadban az Euroliga mellett még bevállalta az Adria Ligát is a Gospic, ott 13.8 pont, 5.4 lepattanó, illetve 4.7 gólpassz volt az átlaga és a sorozat legjobb légiósának választották. Reid az elmúlt szezonban a Ramat Hasharon színeiben szerepelt. Izraelben 21 bajnokin 11.8 pontot, 5.8 lepattanót és 4.5 gólpasszt átlagolt.

A Novi Zagreb másik amerikai igazolása a 4-es, 5-ös poszton bevethetõ 193 cm magas Latoya Williams, aki az erõsnek semmiképpen sem nevezhetõ görög ligában az Esperides színeiben produkált igen mutatós statisztikát. 23.3 pontot és 14.2 lepattanót átlagolt mérkõzésenként.

Hirdetés