Hirdetés
3x3

Nem lesz ott a 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott

Magyarország - Észtország 12-13 h.u.

FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2022
Konstanca, Románia

A magyar válogatott pontszerzői: Hegedűs Janka 5, Papp Dia 4, Kányási Veronika 3.

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A konstancai 3×3-as Eb-selejtező negyeddöntőjében válogatottunk hatalmas küzdelemben, hosszabbítást követően 13-12-es vereséget szenvedett Észtországtól. Ez azt jelenti, hogy az észtek folytathatják a tornát. A mieinknek pedig már nincs esélye kiharcolni a grazi kontinenstornán való szereplés lehetőségét.

A négy tét miatt érezhetően idegesen kezdtek a csapatok. Ez teljesen érthető, hiszen csak a győztesnek maradt esélye az Eb-részvétel kiharcolására. Az első két percben mezőnykosarat nem láthattunk. Kányási Veronika büntetőjével kerültünk előnybe. Ezt követően Papp Dia és Hegedűs Janka is betalált. Az első megszakításhoz 3-0-s előnyből érkeztünk.

Kiválóan védekezett válogatottunk. Nem szakad meg az a sorozat a tornán, hogy a mérkőzések első négy percében két pontnál többet egyetlen riválisuknak sem engedélyeztek a magyar lányok. A mérkőzésből öt és fél perc volt hátra, amikor az észtek megszerezték az első pontjukat, de erre remek centerjátékkal válaszolt Hegedűs Janka. Az észtek egy duplával 4-3-ra szépítettek, de erre ismét Hegedűs Janka felelt.

Az utolsó négy percbe 5-3-ról fordultak a csapatok. A második megszakítás után 5-4-re felzárkózott riválisunk, de erre újra Hegedűs Janka válaszolt. Jobban nem sikerült ellépni, sőt egy duplával 6-6-nál egyenlítettek az észtek. Nem ijedt meg válogatottunk. Papp Dia állt a csapat élére és két gyors találattal 8-6-os előnyhöz juttatta a mieinket.

A forgatókönyv hasonlóan alakult a folytatásban is. Egy duplával 8-8-nál egyenlítettek az észtek. Ezt követően viszont Hegedűs Janka és két találattal Kányási Veronika 11-8-as vezetéshez segítette a csapatunkat. Az utolsó perc kezdetén az észtek 11-9-re felzárkóztak és ezzel megteremtették az esélyét, hogy duplával egyenlítsenek. Mivel jól dobnak távolról, ez reális lehetőség volt számukra, amivel éltek is. 26 másodperccel a vége előtt 11-11-re módosult az állás.

A rendes játékidőben már egyik gárda sem talált be, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadás elején Papp Dia találatával előnybe kerültek a mieink. Hatalmas fordulatokat hozott a hosszabbítás. Az észtek 1+2-es szituációt harcoltak ki. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy Annika Köster-nek két büntetőből egyet kellett volna értékesítenie a mérkőzés lezárásához. Mindkét büntetője kimaradt, így életben maradtak az esélyeink. Ezzel viszont nem sikerült élni. Leszedték a lepattanót az észtek és Kadri Ann Lass megszerezte a győztes találatot.

A konstancai Eb-selejtezőn Lengyelország – Románia és Lettország – Észtország elődöntőket rendeznek a késő délutáni órákban.

Hirdetés