Hirdetés
Európa

Nem lesz torna Spanyolországban a feljutásért:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) bejelentette, hogy nem lesz a második vonal élcsapatainak júniusban torna a feljutásért. A másodosztály “A” és “B” csoportjának első helyezettje folytatja a 16 csapatosra duzzasztott élvonalban. Ez azt jelenti, hogy a Movistar Estudiantes és a Snatt’s Femení Sant Adrià csatlakozik a legjobbakhoz.

Május 8-án jelentette be a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB), hogy bajnokavatás nem lesz az élvonalban és a március 8-án érvényes bajnoki tabella alapján zárták le az évadot. Nem lesz kieső sem, viszont két feljutónak lehetőséget biztosítanak. Ennek megfelelően rekordlétszámú 16 csapatos élvonalra készülnek a 2020/2021-es szezonban.

A spanyol második vonal mezőnyét két 14 csapatos csoport alkotta a csonka évadban. Összesen tehát 28 gárda versengett azon a szinten. A tervek szerint júniusban a feljutásért közülük hat alakulat harcolhatott volna két hármas csoportban. A közegészségügyi helyzet azonban nem teszi lehetővé a torna lebonyolítását.

A FEB álláspontja értelmében a COVID-19 világjárvány következményeként vis maior helyzet alakult ki, az esélyegyenlőség alapelve nem biztosított a csapatoknak.

– olvasható a határozatban, melynek értelmében a feljutásról a szövetség elnöksége döntött. A március 8-án esedékes tabella alapján a két csoport első helyezettjei, tehát a Movistar Estudiantes és a Snatt’s Femení Sant Adrià szerepelhet a 2020/2021-es évadban az élvonalban.

Fotó: Movistar Estudiantes

 

Hirdetés