Hirdetés
Archivum

Nem lesznek ott az olimpián a spanyolok:

:

Hirdetés

A horvát válogatott nagy bravúrral 75-71-re legyõzte Spanyolországot és ezzel Stipe Bralic tanítványai készülhetnek a negyeddöntõre. A spanyolok utazhatnak haza, ami egyben azt is jelenti, hogy nem lesznek ott a Londoni Olimpián. Nézzük, hogy fõszereplõk miként látták a mérkõzést.

José Ignacio Hernandez elsõsorban a sérüléseket okolta a kudarcért. „Gratulálok a horvát válogatottnak! Számunkra nagy csalódás ez az eredmény. Úgy éreztem, jól sikerült a felkészülésünk, de elõbb Amaya Valdemoro, majd Marta Xargay kiválása, illetve itt a mai mérkõzésen Sancho Lyttle sérülése komolyan hátráltatott minket. Emellett nagyon nehéz úgy mérkõzést nyerni, hogy néhány játékosunk nem képes pontot szerezni, Alba Torrens esetében pedig ma ez volt a helyzet. A második negyedben, a rossz kezdésünk után, összeállt a védekezésünk, sõt még az utolsó percben is voltak gyõzelmi esélyeink. A horvát válogatott azonban ma remek teljesítményt nyújtott.” – összegzett a spanyol kapitány.

Elisa Aguilar hasonlóan vélekedett, mint José Ignacio Hernandez. „Gratulálok a horvát együttesnek! Hullámzóan játszottunk az egész tornán. A második negyedre a védekezésünk összeállt, de a támadójátékunkkal voltak problémák. Csalódottak vagyunk a vereség miatt.

Stipe Bralic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya alig gyõzte dicsérni a csapatát. „Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen kiváló csapatot gyõztünk le. Kiválóan kosárlabdáztunk az elsõ 15 percben, majd volt 5 rossz percünk. A második félidõben az elzárás-leválás játékunk jól mûködött és a spanyolok ezt nem tudták rendesen levédeni. A festékben négy játékost rotáltunk és ezzel megzavartuk az ellenfelünket.” – értékelt Bralic.

A nap nyitó mérkõzésén a címvédõ francia válogatott nagy csatában verte a házigazda lengyeleket. „Gratulálok a lengyel válogatottnak, nagyszerûen játszottak a mai napon. Nehéz tornán vannak túl a hazaiak a sok hiányzójuk miatt, de meg tudták nehezíteni az életünket. Az utolsó percig harcoltak, a játékosaimnak keményen meg kellett küzdeniük a sikerért. Innentõl kezdve készülhetünk a negyeddöntõre.”

Estére is jutott egy rangadó, a csoportdöntõn Montenegró 4 ponttal verte Lettországot. A montenegrói válogatott ezzel veretlenül jutott el a negyeddöntõig. „Tudtuk, hogy a lettek jól védekeznek és erre külön készültünk. Amikor összeállt a védekezésük, komoly problémáink voltak, de végül sikerült megszerezni a gyõzelmet.”  – nyilatkozta a lefújás után Miodrag Baletic, montenegrói kapitány.

A lett szakvezetõ, George Dikeoulakos a montenegrói együttest méltatta. „Montenegró bizonyította, hogy miért õk a csoport legjobb csapata. Tapasztalt és intelligens játékosaik vannak és egy nagyon felkészült edzõvel rendelkeznek. Ma rosszul dobtunk kívülrõl és a végjátékban olyan hibákat követtünk el, amiket ezen a szinten nem szabad. Montenegró megérdemelte a gyõzelmet!”

Hirdetés