Hirdetés
Archivum

Nem mindennapi végjátékban nyert 3×3-as válogatottunk cseh riválisa ellen:

:

Hirdetés

Szombaton este második mérkõzését is lejátszotta Bukarestben a 3×3-as FIBA Challenger verseny nõi tornáján a magyar válogatott. Fordulatos csatában 21-20-as gyõzelmet aratott csapatunk cseh riválisa ellen.

A Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar csapat az elsõ mérkõzésén 19-18-ra alulmaradt japán riválisával szemben. A második ellenfél egy erõs cseh gárda volt, akik ellen kiválóan kezdtünk. Az elsõ percekben 4-0-ra lépett el válogatottunk és a mérkõzés felénél 9-4-re vezettünk. Bár a játék képe kiegyenlítettebbé vált, de még az utolsó három és fél percbe fordulva is 14-10-re vezettünk.

A folytatásban a csehek jó távoli dobásokkal 15-14-re fordítottak. Innentõl sokáig õrizték az elõnyüket, 40 másodperccel a vége elõtt 20-17-nél már 3 ponttal jártak elõrébb. Medgyessy jó helyzetfelismeréssel tett vissza egy labdát lepattanó után, amivel 20-18-ra módosult az állás. A csehek a következõ akciójuknál nem találtak be, így idõkérést követõen 16 másodperccel a vége elõtt az egyenlítésért vagy akár a gyõzelemért támadhattunk.

A végjátékban a lehetõ legjobb forgatókönyv valósult meg. Egy remek összjáték végén Ruják Nóra kapta a labdát, akinek a távoli dobása faulttal együtt ért célt. Végül a ráadás büntetõ is sikeres lett, így 2+1-es akcióval 21-20-ra megnyerte a meccset a magyar együttes. Vasárnap délután a románok elsõ csapata ellen zárjuk a csoportkört. A hazaiak szombaton 19-14-re verték a cseheket és 21-15-re a japánokat.

Videó: a mérkõzést elõdöntõ 2+1-es akció

Hirdetés