Hirdetés
Európa

Nem rendezik meg a Francia Kupa döntőjét:

:

Hirdetés

Máris aktualitását veszítette a közelmúltban megjelent beharangozónk a Francia Kupa péntek estére kiírt párizsi döntőjéhez. Az eseményt a Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) pénteken délután törölte.

Pénteken délelőtt a csapatok és a francia szövetség hosszú egyeztetéseken vettek részt. Mint ismert, a Bourges-nál három, a Lyon-nál egy pozitív Covid-19 eset volt az elmúlt két hét során. A francia szövetség ragaszkodott az esemény megrendezéséhez, a két csapat viszont egységesen a halasztás vagy a törlés mellett érvelt.

A francia szövetség álláspontja szerint biztonságosan megrendezhető lett volna a döntő és a csapatok csütörtökön meg is érkeztek Párizsba, ahol este edzettek. A szövetség és a klubok képviselői között azonban ennek ellenére szerda óta egy feloldhatatlan ellentmondás húzódott. A női és a férfi szakágra ugyanis más biztonsági protokollok kerültek be a versenykiírásba. A férfiaknál szerepel egy olyan pont, ha egy csapatnál három vagy annál több aktív Covid-19 eset van, akkor a keret minden tagjának karanténba kell vonulnia. A nőknél nincs ilyen, miközben a Bourges-nál a héten háromra nőtt a fertőzött játékosok száma.

„A férfiak protokollja azt mondja, hogy amint egy csapatnak három pozitív eset van a soraiban, mindenki karanténba vonul. Szóval, mit csinálunk mi itt?” – kérdezte a leberry.fr jelentése szerint Élodie Godin, a Bourges legrutinosabb játékosa a péntek reggeli megbeszélésen. “Ugyanazt a sportot űzzük, ugyanarról a vírusról beszélünk. Miért ilyen a férfiak protokollja, és miért nem ilyen a nőké? Kosárlabdázó vagyok, szeretnék döntőt játszani és címeket szerezni, de megfelelő járványügyi körülmények között … ” – jelentette ki Godin az állítólag rendkívül feszült, éles szóváltásoktól sem mentes egyeztetésen.

A csapatok képviselői a bojkottot is reális opciónak tartották, de végül erre nem kerül sor. A francia szövetség délután bejelentette, hogy törli az eseményt.

Fotó:FFBB

Hirdetés