Hirdetés
Archivum

Nem sikerült a bravúr a PINKK-nek Zágrábban:

:

Hirdetés

Szerda este a Közép-európai Liga 5. fordulójának záró mérkõzésén Zágrábban lépett pályára a PINKK. Roberto Hernandez együttese 67-56-os vereséget szenvedett.

Fennállása elsõ külföldön lejátszott tétmérkõzésére készült a PINKK. Az ellenfél a MEL-ben még veretlen Novi Zagreb volt. A pécsiek kiválóan kezdtek a horvát fõvárosban és 9-0-ra elléptek a mérkõzés elején. A nagy szériából Mincikova 5 ponttal vette ki a részét. A horvátok gyorsan idõt is kértek, majd egy 10-0-s szériával fordítottak. A folytatásban a végül 15 lepattanót szedõ Tomlinson palánk alatti villanásaival vette vissza a vezetést a PINKK. Az elsõ szakasz pedig Sinclair büntetõjével zárult.

A második negyed elején is Sinclair volt eredményes a pécsiektõl, de a horvátok ekkor egy 11-2-es szériát csináltak, amivel 25-18-ra módosult az állás. Roberto Hernandez idõt kért, de a különbség a folytatásban is nõtt. Amikor a félidõ végjátékában Sarok dobása utat talált a gyûrûbe, azzal egy 23-4-es hazai sorozatot szakított meg. A nagyszünetben 37-22 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején három percig nem találtak be a hazaiak. Ez idõ alatt a PINKK 37-29-re zárkózott fel. A pécsieknél a pontokért Sinclair felelt, aki 18 egységig jutott. A horvátoknál a kosárcsendet Lucia Pascua törte meg. A PINKK tartósan 10 pont alá tudott jönni és Iványi ziccere után már 42-35-re is felzárkóztak a pécsiek. A folytatás rengeteg könnyen befújt pécsi faultot és összesen hat horvát büntetõt hozott, melybõl ötöt értékesítettek is. Ezzel 47-35-nél ismét 10 pont felett járt a különbség.

A harmadik negyed végére a differencia nem változott. 53-40-rõl futottak neki a csapatok a záró szakasznak. 55-40 után Ajdukovic duplájával és Iványi triplájával kezdte meg a felzárkózást a PINKK. Az utolsó 5 percbe pedig Kováts Nóra találatával érkeztek a csapatok. Ekkor 55-49 állt az eredményjelzõn és a PINKK annak ellenére tudott tapadni, hogy Õri Györgyi pár perccel korábban kipontozódott. A horvátok Karcic triplájával növelték ismét az elõnyüket és amikor Ciglar büntetõivel 60-49-re módosult az állás, eldõlt a találkozó.

Eredmény
Novi Zagreb – PINKK Pécsi 424 67–56
 

Hirdetés