Hirdetés
3x3

Nem sikerült a csoportból való továbbjutás a FIBA 3×3 Women’s Series Clermont-Ferrand állomásán

Győr - Puerto Rico 14-16

FIBA 3x3 Women's Series Clermont-Ferrand Stop 2024
Clermont-Ferrand, Franciaország

Győr: Jáhni Zsófi 3, Weninger Virág 3, Szirony Dorina 1, Tóth Orsi 7.

Puerto Rico: Mari Placido 2, Adryana Michelle Quezada 1, Ashley Torres 7, Annelisse Vargas 6.

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés

A claremont-ferrand-i FIBA 3×3 Women’s Series torna második csoportmérkőzésén a Jáhni Zsófi, Szirony Dorina, Tóth Orsi és Weninger Virág összeállítású magyar csapat 16-14 arányban szenvedett vereséget Puerto Rico ellen.

Sok kihagyott helyzettel kezdődött a meccs, majd Weninger talált be kintről és egy labdaszerzést követően 3-0-ra vezettünk. Pontatlanul játszott Puerto Rico, amit Szirony Dorina is jól használt ki (4-0). Vargas szerezte meg ellenfelünk első pontját, majd Torres is sikeres volt (4-2). Jáhni volt harcos, azonban a faultot követő büntető kimaradt, 5-3. Vargas villant meg ismét, így egy pontra zárkózott Puerto Rico (5-4).

Az időkérést követően Tóth Orsi dicsérhető, de Torres triplájával egyenlített a puerto rico-i csapat (6-6). Vargas vette kézbe az irányítást, és a büntetőjét követően megfordult az eredményt, 8-7. Weninger kosarára ismét Vargas válaszolt (8-9). Tóth Orsi szép egy-egyét láthattuk, de továbbra sem csökkent a hátrányunk (9-10).

Vargas büntetőjével 11-9-re vezetett Puerto Rico, azonban ez a 2 pont 3×3-ban édes kevés a megnyugvásra. Torres tovább növelte a különbséget (9-13), amire Jáhni Zsófi ziccerrel válaszolt (10-13). Tóth Orsi játékra támaszkodva tudtunk egyre közelebb kerülni ellenfelünkhöz, 12-13. 13-13-nál egyenlítettünk, de Placido triplájával ismét meglépett Puerto Rico (13-15).

Az utolsó egy percbe érkezve Tóth Orsi gyors ziccerével csak egy pont maradt a hátrányunkból, de Puerto Rico is betalált, így 27 másodperccel a vége előtt 14-16 volt az állás. Jól védekeztünk, így meg volt az esélyünk az egyenlítésre. A távoli dobásunk kimaradt, és már nem maradt időnk hosszabbításra menteni a mérkőzést, így 14-16 arányban elveszítettük a találkozót. Sajnos ezzel a vereséggel a “C” csoport harmadik helyén végeztünk, így a privát csapatunknak véget ért a torna.

Hirdetés